Så blir Sveriges nya golfmässa

golfmässa karlstad ccc

Golfens popularitet har nått nya nivåer i Sverige under pandemin. Till följd av det ökade intresset anordnas den nya mässan Scandinavian Golf Fair i Karlstad i mars 2022.

Det har aldrig spelats så mycket golf i Sverige som under de senaste två åren. Till följd av det stora intresset startar nu Bryngfjorden GK och Karlstad GK tillsammans med Karlstad CCC en helt ny golfmässa – Scandinavian Golf Fair.

– Idén till en golfmässa fick jag för flera år sedan. Som inbiten golfare har jag saknat en mässa som riktar sig till mig som golfare. Vi satt redan i startgroparna med planeringen av mässan när pandemin slog till och nu känns det väldigt kul att vi äntligen får berätta om satsningen och att vi släpper biljetterna till mässan säger, Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC i ett pressmeddelande.

Förläsningar och seminarier

Mässan slår upp portarna för första gången den 11-12 mars 2022. Det kommer att finnas många utställare på plats som bland annat Titleist, Cobra, Callaway, Garmin och andra stora varumärken. Under mässans två dagar kommer det också hållas många intressanta föreläsningar och seminarier med tips om hur du kan utveckla ditt golfspel.

– Det känns fantastiskt att vara med och stötta en ny golfmässa i vår egen region. Vi ser med stolthet och stor förväntan fram emot starten på ett långt samarbete kring Scandinavian Golf Fair och att sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK.


Mässan riktar in sig till både inbitna golfare men även till de som är intresserade av sporten och går i tankarna att börja spela. Det kommer att finnas mattor där man kan testa utrustning, shop där du kan handla golfkläder och dessutom kommer det Värmländska Golfförbundet finnas på plats med aktiviteter för barn och ungdomar.