Proffsens utmaning: Återskapa klassiska Happy Gilmore-svingen

happy gilmore golf swing

1996 hade kultfilmen Happy Gilmore premiär. På 25-årsjubileet i fjol utmanades några av de största golfstjärnorna att göra återskapa den klassiska ”Happy Gilmore-svingen”.

Vid det här laget är Happy Gilmore en riktig filmklassiker. 1996 släpptes filmen om hockeyspelaren Happy Gilmore som dels är usel på att åka skridskor, men också dras med stora aggressionsproblem. Happy Gilmore, som spelas av Adam Sandler, petas från hockeylaget samtidigt som hans farmor blir av med huset. Då bestämmer han sig för att ge sig in i golfens värld för att försöka vinna tillbaka huset. Gilmores minst sagt unik sving i kombination med hans utbrott på banan har gjort den här filmen till en riktig kultfilm.

I fjol hade filmen 25-årsjubileum. Det passade golfföretaget TaylorMade att uppmärksamma lite extra. Man bjöd in stjärnor som Tiger Woods, Dustin Johnson, Rory McIlroy, Collin Morikawa, Matthew Wolff och Tommy Fleetwood med syftet att helt enkelt se vem som klara av Happy Gilmores unika sving bäst. Vem lyckas bäst tycker du? Kolla in klippet nedan.

Mer från Nyheter