Jobba med golf – här är utbildningarna

jobba med golf

Vill du på något sätt jobba med golfen? Det finns många möjligheter till utbildning inom flera områden.

Har du kanske börjat inse att drömmen om att bli golfproffs inte kommer att uppfyllas? Tur då att det finns mängder av sätt att jobba med golf. 

Svenska Golfförbundet har mängder med utbildningar för dig som vill skaffa ny kunskap för att på något sätt jobba inom golfen. Här är några exempel på utbildningar. 

Caddie

Det kanske ser ut som världens enklaste jobb när man ser det på tv. Det är väl bara att langa upp en klubba till spelaren och köra? Nja, riktigt så enkelt är det inte att vara caddie. Faktum är att caddien spelar en avgörande roll för spelarens möjligheter till framgång.

PGA of Sweden erbjuder en högkvalitativ utbildning på fyra dagar för dig som vill bli caddie. Här får du lära dig allt från caddiens arbetsuppgifter, coachning, praktiska moment, strategi och mycket annat.

Jobba som banpersonal

Vill du se till att golfbanan sköts om och håller sig i toppklass? Då finns det flera kurser som riktar sig mot banskötsel och greenkeeping. Det finns bland annat grundutbildningar där du får lära dig det viktigaste inom banskötsel, maskinunderhåll och banuppsättning. 

Jobba med tävlingar

Varje år anordnas mängder med tävlingar på svenska golfklubbar. Det hade inte varit möjligt utan alla tävlingsfunktionärer och domare. Som tävlingsfunktionär är man med och förbereder och ser till att tävlingarna kan genomföras. Domaren i sin tur ser till att allt går regelrätt till på tävlingar. Svensk Golfförbundet har flera utbildningar för dig som är intresserad av detta.

Bli ledare

Det kryllar av juniorer i de svenska klubbarna med stora golfdrömmar. Så varför inte ta chansen att hjälpa till att utveckla framtidens golfare? SGF har flera ledarutbildningar som inriktar sig på juniorträning. Här får du mängder med kunskap och erfarenhet om övningar, teknik och mycket annat.

Det här är som sagt bara några av möjligheterna som finns till utbildning inom golfen. Läs mer här och hitta kursen för dig.