Hon är Sveriges nya golfdrottning

linn grant

Svensk golf har fått ett tronskifte. 23-åringen har imponerat stort under året och är nu rankad 25:a i världen.

Linn Grant, 23, har verkligen tagit golfvärlden med storm den här säsongen. För drygt ett år sedan låg hon på plats 355 på världsrankingen. Nu, ett drygt år senare, har hon klättrat hela 330 placeringar upp till plats 25 i världen. Därmed har hon tagit över tronen som bästa svenska på världsrankingen.

Tidigare bästa svenska var Madelene Sagström följd av Anna Nordqvist. Men nu glider alltså Linn Grant förbi. Vad är då anledningen till den stora klättringen på världrankingen? Jo, succé ute på golfbanan förstås.

Vunnit fyra gånger på Europatouren

Grant har imponerat stort ute i golfvärlden under året och radat upp topplacering på topplacering. Totalt har det blivit fyra segrar på Europatouren under säsongen som gått. Helsingborgstjejen inledde med seger på Joburg Ladies Open i Mars och följde upp det med seger i Belgien på Mithra Belgian Ladies Open i maj. Dessutom har det blivit två segrar på hemmaplan, Skaftö Open och Scandinavian Mixed, där den senare kanske är den mest imponerande segern av alla.

Det speciella med tävlingen var att män och kvinnor tävlade mot varandra. Där var hon till slut helt överlägsen och vann med hela nio slag före bland annat svenske Henrik Stenson. 

– Det känns helt otroligt. Jag är mållös och vet inte riktigt vad jag ska säga. Det har varit en helt fantastisk dag med en fantastiskt publik och det har varit så härligt och kul att spela i dag, sa hon efter tävlingen.

Topplaceringar på LPGA-touren

Men det är inte bara i Europa som 23-åringen har imponerat. De senaste veckorna har hon också nått fina på LPGA-touren. Bland annat slutade hon trea på Toto Japan Classic senast vilket var den stora anledningen att hon till slut tog över tronen bland svenskorna ute i golfvärlden.