Här är världens snabbaste golfrunda

snabb golfrunda

En 18-hålsrunda golf tar i snitt mellan fyra och fem timmar. Men, det kan gå betydligt snabbare än så. Det visade golfproffset Joaquin Niemann i fjol.

Sista tävlingsdagen på Tour Championship på East Lake Golf Club fick golfvärlden bevittna något historiskt. Nämligen ett världsrekord när Joaquin Niemann noterades för snabbaste 18-hålsrundan någonsin på touren.

Chilenaren Joaquin Niemann fick ge sig ut ensam på det sista varvet på grund av att hans medspelare Brooks Koepka tvingats bryta efter en vristskada. Niemann som var långt efter i resultatlistan såg då sin chans till rubriker på annat sätt.

– Jag låg sist så jag visste att jag inte skulle vinna. Jag var ganska långt bakom de andra, så jag tänkte bara på att gå ut och ha kul, sa han till PGA.

“Bestämde mig för att spela snabbt”

Han och caddien Gary Matthews gav sig ut i ett snabbt tempo och avslutade första nio hålen på strax över timmen.

– Jag visste inte hur snabbt jag kunde gå 18 hål. Första nio bestämde jag mig för att spela snabbt, men utan att stressa för mycket.

– Sen hörde jag att jag gått första nio på strax över en timme. Då bestämde jag mig för att öka tempot och försöka slå rekordet. Och sista nio blev ganska bra.

Slog rekordet med sex minuter

Ju längre rundan led, desto snabbare spelade Niemann. Stundtals joggade han och caddien mellan slagen för att ha chans på rekordet. Och ett nytt rekord blev det. 23-åringen klockade in på imponerande en timme och 53 minuter. Han slog därmed Kevin Nas rekord från 2016 med sex minuter.

Caddien Gary Matthews avslöjade efter rundan att de plockat ur grejer ur bagen för att den skulle bli lättare.

– Den var definitivt lättare än i vanliga fall. Han hade bara tre golfbollar, färre klubbor, inget regnskydd, inget paraply och annat.

Kolla in det bästa från Joaquin Niemanns rekordrunda i spelaren nedan.