Här är golfvärldens 4 oslagbara rekord

tiger woods foto: KA Sports Photos (CC)

Rekord är till för att slås, men vissa är svårare än andra. Här är de mest svårslagna golfrekorden av dem alla.

Tiger Woods 683 veckor som världsetta

Tiger Woods är  en av golfvärldens största genom alla tider. 46-åringen har hunnit med att vinna över 80 gånger på PGA-touren, varav 15 majorsegrar. Med så många segrar i bagaget så är det ingen överraskning att Woods sitter inne på några imponerande rekord också. Ett av rekorden som förmodligen aldrig kommer att slås är att han tillbringat hela 683 veckor som världsetta. Han har också rekordet för antalet veckor i rad på toppen, 283. 

Jack Nicklaus 18 majorsegrar

Varje år spelas fyra majortävlingar som helt enkelt slår lite högre än alla andra. Lyckas man spela hem The Masters, PGA Championship, US Open eller British Open är man inskriven i historieböckerna för evigt. En som lyckats med den bedriften mer än alla andra är legendaren Jack Nicklaus. 82-åringen vann hela 18 majortitlar under sin aktiva karriär. Man kan kort och gott säga att Nicklaus spelade på en helt egen nivå och det är frågan om någon någonsin kommer upp i 18 titlar i framtiden.

Byron Nelsons 18 segrar på ett år

Även om Tiger Woods och Jack Nicklaus stundtals varit helt överlägsna under sina karriären, är det amerikanen Byron Nelson som innehar det här rekordet. Nelson radade upp imponerande 18 segrar år 1945. Totalt spelade han 30 tävlingar vilket innebär att han vann 60% av alla tävlingar det året. Dessutom innehar Nelson rekordet på flest toursegrar i rad. Samma år vann han elva gånger i rad. Med den ökade konkurrensen i golfvärlden känns det högst otroligt att någon kommer att peta ned Nelson från det här rekordet.

Lydia Kos tio segrar innan 19

Den nyzeeländska golfaren Lydia Ko tog världen med storm för några år sedan. Ko slog igenom med dunder och brak när hon vann sin första LPGA-tourtävling som 15-åring. Med det skrev hon också historia genom att vara den yngsta någonsin att vinna på touren. Hon han sedan vinna hela tio gånger på touren innan hon fyllde 19 år. Ett rekord som förmodligen kommer att stå sig lång, lång tid framöver.

Mer från Nyheter