Här är de bästa golfspelarna genom tiderna

bästa golfspelarna

Har man följt proffsgolfen genom tiderna har man fått bevittna många fantastiska golfare. Här är några av de bästa och mest inflytelserika genom tiderna.

Tiger Woods – USA

Det är svårt att säga något annat, Tiger Woods förtjänar verkligen sin plats på den här listan. Totalt har han vunnit 15 majors tillbringat runt 700 veckor som världsetta. Han hade sin storhetstid under 2000-talet men vann faktiskt sin senaste major så sent som 2019.

Jack Nicklaus – USA

Jack Nicklaus är en av golfens verkliga ikoner. Han anses vara en av personerna som gjorde golfen till den publiksport det är idag. Han inledde sin karriär redan 1962 och under sin tid som aktiv vann han hela 18 majors, vilket än idag är rekord. Han innehar än idag mängder med rekord inom proffsgolfen, varav många anses vara omöjliga att slå.

Greg Norman – Australien

Greg Norman kanske inte är ett lika känt namn som övriga på denna listan men ”The Great White Shark” var otroligt stor när han var som bäst. Han har faktiskt bara vunnit två majortitlar men han låg etta på världsrankingen i hela 331 veckor mellan åren 1986 till 1998.

Seve Ballesteros – Spanien

Alla som är insatta i golfens värld vet vem Seve Ballesteros var. Spanjoren fick sitt stora genombrott 1976 när han slutade tvåa i US Open. Under karriären vann han totalt fem majors och betraktas som en av de bästa golfarna genom tiderna. Ballesteros gick bort 2011 i sviterna av en hjärntumör.

Nick Faldo – Storbritannien

Nick Faldo är en av de stora européerna i golfens historia. Engelsmannen vann totalt sex majors och hade sin storhetstid under 1980- och 90-talet. Han innehar också rekordet över flest spelade Ryder Cup-matcher genom tiderna. 

Phil Mickelson – USA

Phil Mickelson slog igenom under 1990-talet när han vann sin första PGA-tävling som amatör. Efter det har han fortsatt att rada upp segrar och är än i dag en av världens absolut bästa golfare. Han valdes in i golfens Hall of Fame 2012 och har vunnit över 50 tävlingar på PGA-touren, varav sex majors.