Smarta tipsen för att klara av slagen i ruffen

golfruff

Tyvärr är det inte varje gång det går spikrakt ute på banan. Ofta händer det att man drar ut utslagen en bit vid sidan av fairway, i den så kallade ruffen. Slagen här kan innebära en hel del svårigheter, här är några tips som hjälper dig att lyckas.

Ruffen är den del av spelfältet som ligger vid sidan av fairway. Beroende på vegetationen och bandesignen kan ruffen se olika ut på olika banor, men den består ofta av högt gräs med tät växtlighet. Med tanke på detta är den dels en form av säkerhetszon eftersom den stoppar bollen från att åka ännu längre ut, men den är heller inte helt enkel att hantera. Här är några smarta tips du kan tänka på för att ta dig ur ruffen på bästa sätt.

Välj klubba med omsorg

Trots att du landat bollen i ruffen är det självklart lockande att försöka nå green alternativt så långt som möjligt på ditt nästa slag. Men här gäller det att tänka sig för när det kommer till klubbvalet. Det första du bör göra är att kolla in bollens läge. Ligger den tjockt till bör du kanske välja en golfklubba med mer vinkel och bara spela ut dig på fairway. Men ligger den istället bättre till kan det till och med vara så att du kan använda en hybridklubba eller liknande.

Bollplaceringen mot den bakre foten

När du har bestämt dig för klubba är sedan tekniken otroligt viktig för att lyckas med slaget i ruffen. Framförallt är uppställningen otroligt viktig. För att få bollen i spel igen från ett svårt läge gäller det att bollplaceringen ska vara mer mot den bakre foten samtidigt som du lägger mer vikt på den främre foten. Detta gör att du kan skapa en brantare infallsvinkel så att man träffar bollen så rent man kan. Det ska helt enkelt inte vara så mycket gräs mellan boll och klubba.

Med hjälp av dessa enkla knep kommer du att ha bättre förutsättningar för att lyckas på golfbanan även dagar där det inte går spikrakt.