Så skyddar du dig mot värmen ute på golfbanan

golf i värmen

Sommaren är äntligen här vilket också betyder att golfsäsongen är i full gång. Men trots att det kanske inte blir riktigt lika varmt i Sverige som i till exempel Spanien, kan det bli riktigt varma sommardagar här också. Här är några bra tips på hur du skyddar dig mot värmen ute på golfbanan.

Det finns inte mycket som slår att spela golf en riktigt härlig sommardag. Men när solen håller sig framme finns det också risk för att det blir riktigt hett ute på golfbanan. För att du ska kunna spela så bra golf som möjligt och samtidigt kunna njuta av det fina vädret är det viktigt att man skyddar sig mot solen. Här är några bra tips för att du ska få en så trevlig dag på golfrundan som möjligt.

Drick mycket vatten

Att dricka mycket vatten är A och O ute på golfbanan. Se till att ha med dig mycket vatten i bagen så att du kan hålla upp vätskebalansen i kroppen. Drick gärna några klunkar under varje hål och se också till att du fyller på med vatten innan du ger dig ut på golfbanan.

Kläder efter väder

Oavsett vad det är för typ av väder ute är det viktigt att klä sig rätt. Under varma dagar kan det vara skönt med kortbyxor och en pikétröja i skönt material. Det är också smart att ha en keps eller hatt av något slag så att du skyddar mot solen. Dessutom är det bra med solglasögon så att du slipper kisa och på så sätt få ont i huvudet.

Sök upp skuggan

Så fort det är möjligt – sök upp skuggan. Att hålla sig ute i solen under lång tid tar på både kropp och huvud, därför är det smart att ställa sig i skuggan så fort du har möjlighet. Med tanke på att det är mycket träd på golfbanorna så är det enkelt att hitta platser där du kan svalka av dig.

Ta med mellanmål

Det är alltid smart att ha med sig någon typ av mellanmål i bagen. Det kan vara en banan, lite nötter eller en smörgås som du kan ta längs rundan för att hålla energinivån på topp.

Spela på morgonen eller kvällen

Att gå ut och spela en runda golf mitt på dagen när solens strålar är som starkast kan vara otroligt påfrestande. Så varför inte passa på att spela lite härlig morgon- eller kvällsgolf istället?