Så hittar du tillbaka till spelet efter en svacka

golf tips svacka

Vi har alla dagar ute på golfbanan när det känns som att allt går fel. Man sprider bollar till höger och vänster och allt känns helt enkelt hopplöst. Men, det finns några enkla knep som hjälper dig ur svackorna.

Det går upp och ner på golfbanan. Vissa dagar stämmer precis allting samtidigt som andra dagar känns blytunga. När det går sämre ute på banan är det lätt att börja hänga med huvudet samtidigt som självförtroendet är nere på botten. Men, det finns enkla saker du kan göra i ditt spel för att vända en mardrömsrunda. 

Korta ned svingen

Ett smart tips för att hitta tillbaka till spelet kan vara så enkelt som att korta ned svingen. Svinga inte hela vägen bak utan kör en något kortare sving för att öka kontrollen och minimera risken för ett dåligt slag. Men se till att du ändå slår till bollen ordentligt. Ibland kan det bli så att man lugnar ned tempot och arbetar mer med armarna och då blir det ännu svårare att få till ett bra slag. Så testa att korta ned svingen men se till att inte ändra på tempot. Våga slå till bollen helt enkelt.

Glöm inte rutinen

När det går dåligt är det lätt att man blir stressad och glömmer grunderna. En sak som ofta glöms bort är rutinen inför att du ska slå ditt slag. Det kan lätt bli att man tar för kort tid på sig innan slaget, och istället för lång tid när man står över bollen och ska slå. 

Tittar man på proffsen så ser man att de alltid är väldigt noggranna före slaget när de står bakom bollen. De fokuserar mycket på bollen, men också på själva målet. Nervösa och stressade spelare tenderar att fokusera för mycket på bollen, börjar tänka för mycket på att träffa bollen och glömmer bort målet. Så ett smart tips är att praktiskt visualisera ditt slag genom att fokusera på målet. Hjärnan måste bli informerad om vart bollen ska hamna. Så se till att det sista som händer när du står vid bollen är att du visualiserar målet klart och tydligt i huvudet, alltså var du vill att din boll ska hamna.

Stå aldrig still

Ett sista tips är att du ska undvika att stå still. Duktiga golfare står aldrig still när de ska slå ett slag. Håll igång armar och trampa lite med fötterna så att du får in känslan inför slaget. Står man helt still är det lätt att spänna sig och det blir svårt att få till en bra sving. 

Det här är några smarta att testa på när det går knackigt ute på banan. Gör du detta ökar chansen att du hittar tillbaka till spelet.

Mer från Nybörjare