Så blir du en bättre golfare – med styrketräning

styrketräning golf

Styrketräning är bra för att stärka kroppen och skadeförebyggande. Här är tips som hjälper din golf.

Förutom att golf är världens roligaste sport, är det också en väldigt mångsidig träningsform. Du blir rörligare, uthålligare, starkare och det är kort och gott en perfekt hobby för både kropp och knopp. Men det finns också många bra övningar utanför golfen, som kan hjälpa till att förbättra ditt spel ute på banan. Här är gymövningar du kan köra för att träna upp viktiga golfmuskler.

Roddträning

Att sätta sig vid en roddmaskin kan kanske kännas tråkigt. Men faktum är att rodd är väldigt allsidig träning samtidigt som det inte belastar lederna. Muskelgrupper som ben, skuldror och armar tränas, samtidigt som du bättrar på din kondition.

Knäböj

Ska du träna underkroppen? Då är knäböj en perfekt träning. När du kör knäböj får benen sig en rejäl genomkörare men övningen gör också din bål stabilare och du får bättre rörlighet överlag. Se till så att ryggen är rak genom hela övningen och gå ner så djupt du kan. 

Har du aldrig kört knäböj innan kan du börja köra med en golfklubba istället för skivstång.

Marklyft

En annan klassisk övning som är populär bland golfare är marklyft. Här tränar du många viktiga muskelgrupper som du använder dagligen när du är ute och spelar golf. Du kommer känna av övningen i framförallt bålen, axlarna och benen. 

Marklyft gör du genom att lyfta en skivstång från golvet tills du står upprätt med stången i händerna. Det kan vara smart att bara köra med stången till en början, och senare när du känner dig säker på tekniken kan du lägga på lite vikt. 

Kast med medicinboll

En bra övning för att få mer explosiva muskler är kast med medicinboll. Med explosiva muskler får du ut mer energi och kan svinga med högre hastighet.

Så här gör du: Stå någon meter från en vägg, håll bollen i höfthöjd och kasta genom att rotera bort från väggen. Se till att du verkligen använder höften och sedan följer efter med bålen och armarna.

Sittande rotationer

När du svingar en golfklubba vrider du på ryggraden. Med hjälp av sittande rotationer förbättrar du både styrkan och rörligheten, vilket kommer att hjälpa dig i din sving. 

Sitt med rak rygg och vrid hela överkroppen från sida till sida. Gör detta utan att röra på höfterna. En vridning ska ta runt 20 sekunder och du kan också göra detta stående om du föredrar det.