Så lyfter du spelet genom att träna rätt

golf träning

För att utvecklas inom golf krävs det att man lägger ner tid på träning. Men, för att få bra resultat är det viktigt att man också tränar på rätt sätt. Här är några användbara tips som hjälper dig att maximera din träning.

När man står på driving rangen är det lätt hänt att man bara skickar iväg bollarna utan någon plan. Det kan snarare stjälpa dig än att hjälpa dig i din träning. Därför är det viktigt att träningen blir bra och att man tränar med ett syfte helt enkelt. Gör man det ordentligt kommer resultatet i ditt spel komma snabbare.

Fokusera på uppställning och rörelse

För att maximera din träning på driving rangen finns det några enkla knep att ta till. Börja med att värma upp kroppen med några bra fysiska övningar och stretching. När kroppen sedan är varm är det smart att ta några minuter till att bara fokusera på själva uppställningen och rörelsen.

Börja med att ställa upp dig som vanligt, hitta centrum i kroppen och håll i klubban med en hand. Lyft sedan den nedre handen långsamt uppåt om om du ska svinga. Överkroppen och blicken ska följa med handens pendel så att du öppnar upp kroppen. Här ska du också lägga fokus på hur det känns under foten. Om rörelsen börjar nedifrån blir det en reaktion i överkroppen och du känner efter var balansen befinner sig i kroppen. Gör detta några gånger och byt sedan hand så att du göra likadant på framsidan av kroppen.

Fokusera på var klubban ska komma ner

Efter detta finns det ett annat smart tips för att du ska hitta känslan i bollträffen. Ta en tejpbit eller liknande och sätt fast i mattan. Mattan har lite av en förlåtande egenskap där vissa slag som känns bra i själva verket kan vara en duff. Genom att använda en tejpbit säkerställer du att du verkligen får en ren bollträff.

Fokuset här är att du ska komma ned med klubban i mattan några centimeter efter tejpbiten. Du ska alltså inte träffa tejpbiten, gör du det betyder det att slaget egentligen är en duff. Svinga igenom ett antal gånger så att du får in den rätta känslan. 

Gör detta varje gång du står på rangen och du kommer garanterat få ut mer av din träning.