Så analyserar du ditt spel för bättre golf

golf statistik analys

Känner du att du står och stampar med din golf och att du inte riktigt når de resultat du vill? Då kan det vara smart att analysera ditt spel.

Det är lätt att fastna i samma gamla hjulspår när det kommer till golfen. Man gör samma gamla misstag om och om igen utan att egentligen fundera på varför man gör det. Men för att komma ur problemen kan det vara smart att analysera ditt spel och ta en närmare titt på vad det egentligen är som inte fungerar. Att använda sig av statistik och analyser är något som är både enklare och mer lättillgängligt än någonsin.

Ta hjälp av GPS-enheter

För att föra statistik och kunna göra en enklare analys av ditt spel behövs egentligen bara ett papper och en penna. Du kan enkelt skriva ner exempelvis hur många gånger du puttade på varje hål, var dina utslag hamnade och så vidare. Men det finns också bra hjälpmedel som gör det ännu enklare för dig. Till exempel finns det GPS-klockor som för statistik åt dig där du får allt samlat i din telefon eller dator.

Håll koll på dina utslag

Till exempel kan du med hjälp av en GPS-klocka få statistik på var dina utslag hamnar. Utslaget är självklart en väldigt viktig del av spelet och missar man första slaget är det svårt att få till ett bra resultat på hålet. Med hjälp av enkel analys kan du se var dina utslag hamnar. Hur många procent hamnar på fairway, hur ofta landar du till höger och vänster. Märker du till exempel att de flesta av dina utslag hamnar till höger av fairway vet du nu vad du behöver träna på för att få fler bollar på fairway.

Inspel och puttar

Preciss som med utslagen kan du med hjälp av en GPS-enhet få bättre koll på dina inspel och puttar. Tenderar du att dra dina inspel för långt eller kort? Det får du ett enkelt svar på via statistiken. Är det så att du nästan alltid placerar dig förbi flaggan kan det vara smart att se över hur långt du egentligen slår med dina klubbor och till nästa gång kanske välja en annan klubba.

Puttern är den klubba man i snitt använder mest gånger under en golfrunda. Via statistik kan du se hur många puttar du gör per runda och om det kanske är något du bör lägga lite extra träning på. 

Genom enkel analys och statistikavläsning kan man enkelt identifiera vad man behöver förbättra ute på banan. Detta går självklart att göra med bara papper och penna men för en bättre överblick kan det vara smart att ta hjälp av en GPS-klocka.

Mer från Nybörjare