Enkla tips: Så lär du dig sikta rätt i golf

sikta golf

Att lära sig sikta rätt i golf är enkelt om man bara har rätt rutin. Här är några enkla tips som kommer att hjälpa dig på traven.

Det är få saker som är så frustrerande ute på golfbanan som när man får iväg ett klockrent slag, men så går bollen ändå spikrakt ut i skogen eller vattnet. Händer detta trots att du inte slicar eller hookar bollen? Då har du förmodligen siktet fel inställt.

Att sikta rätt är en av de viktigaste grunderna. Oavsett om man är nybörjare eller proffs så behöver man en enkel rutin för att sikta rätt. Här är några enkla tips som kommer göra susen för ditt sikte på golfbanan.

Gå bakom bollen

Det allra första man ska börja med är att ställa sig bakom bollen och blicka ut mot hålet. Spana in vad du har framför dig, hur ser hålet ut och vart du vill att bollen ska hamna. På så sätt får man en bra överblick av hålet och gör det lättare för dig med insiktningen.

Sikta in bladet

När du sedan går fram till bollen är det första du ska göra att sikta in bladet. Varför det? Jo, för att bladet har störst påverkan på vart bollen kommer att ta vägen. Spana in någon i närheten av bollen som ligger rätt riktning. Det kan vara något grässtrå, märke eller liknande. Står du på rangen kan du lägga en klubba framför bollen för att det ska bli lättare att hitta rätt sikte. När du gör detta kan du med fördel stå ihop med fötterna för att få in rätta känslan i slaget och siktningen. 

Ställ in kroppen

Det allra sista steget innan du slår iväg ditt slag är att du ska ställa in kroppen rätt. Se till så att hela kroppen är i rätt läge. Fötter, höfter och axlar ska alla vara i samma riktning mot målet. När du känner att allt känns rätt är det bara att svinga loss.

Det här var några enkla tips som kommer att hjälpa dig ute på banan, och förhoppningsvis göra att fler bollar hamnar på fairway istället för ute i skogen.