6 bästa tipsen för roligare golf 2023

roligt spela golf

Trots att vintern inte riktigt vill släppa taget är faktum att golfåret 2023 äntligen är på ingång. Här är bästa tipsen för att du ska spela roligare golf under året.

Hitta nya spelkompisar

Golf är en social sport! Så varför inte skapa nya bekantskaper och spelkompisar ute på golfklubben? Det finns mängder med nätverk och grupper där du kan hitta nya spelkompisar och vem vet, kanske till och med vänner för livet.

Testa nya spelformer

Bästboll, foursome, scramble, greensome och så vidare, listan på olika spelformer inom golfen kan göras lång. Så varför inte gå ifrån den vanliga slaggolfen och poängbogeyn någon gång då och då och istället testa på nya roliga spelsätt under säsongen? 

Här är några tips på nya spelformer att testa 2023.

Ha en tydlig plan

Det är lätt hänt att man stressar ut på golfbanan och helt ouppvärmd tvingas ställa sig på första utslagsplatsen. Då går det sällan speciellt bra ute på banan. Se till att skaffa en tydlig plan på vad du ska träna på och se till att värma upp ordentligt. Lägger du lite extra tid på träning och uppvärmning ska du se att du kommer få det roligare ute på banan också.

Ta en spellektion

Det kan vara smart att ibland ta en lektion på rangen för att få lite smarta tips i uppställning och annat. Något som kan vara ännu bättre är att ta en spellektion på banan. Spela några hål tillsammans med en tränare för att få hjälp med att analysera slagen, tekniken och sättet du spelar på. Detta kan göra underverk för din golf under året.

Skaffa rätt utrustning

Man behöver verkligen inte köpa ny utrustning till varje år, men med några års mellanrum kan det vara läge att se över vad du egentligen har i golfbagen. Du kanske känner att det är dags för nya järnklubbor, en ny driver eller bara ett par nya golfskor. Känner du dig “hemma” med din utrustning kommer du garanterat också spela bättre och roligare golf.

Ha kul!

Det bästa sättet för roligare golf 2023? Ha kul! Det är inte hela världen att det inte alltid går som man vill ute på banan. Det kommer dagar där precis allt går snett, men se till att inte låta det tynga ner dig. Man spelar trots allt golf för att det ska vara roligt.