Så blir Halmstad Golfarena självförsörjande på el

Halmstad Golfarena

Nu blir Halmstad Golfarena, en av Sveriges allra bästa träningsanläggningar,  självförsörjande på el med sin solcellspark. Detta för att fortsätta vara en av Sveriges mest hållbara besöksanläggningar.

Halmstads Golfarena invigdes 2011 och fick ganska direkt motta utmärkelsen som Sveriges bästa träningsanläggning för golf. Och sedan starten för drygt tolv år sedan har anläggningen fortsatt att utvecklas i stadig takt. Förutom en golfanläggning i toppklass finns det nu också tränings- och friskvårdsanläggning, hotell, mötesanläggning, café och restaurang på sommaren här. Nu kommer nästa steg på vägen att behålla platsen som en av de bästa träningsanläggningarna i Sverige: Golfarenan blir självförsörjande på el.

– Halmstad Golfarena tillhör toppskiktet när det kommer till att vara en hållbar besöksanläggning och det är vi stolta över. Verksamheten står på många ben och växer med både fler medlemmar och hotellbäddar. Vårt mål är att Halmstad Golfarena ska skapa en positiv miljö för många med så små negativa klimatavtryck som möjligt, säger Lina Siljegård, ägare och vd, i ett pressmeddelande.

Ansluter solcellsparken till elnätet

Tränings- och besöksanläggningen ansluter sin solcellspark till elnätet och kommer på så sätt bidra positivt till Sveriges energisystem samt bidra till ökad närproducerad el.

– Totalt sett kommer vår solcellspark att producera ca 2 200 000 kWh per år. Efter att vi har tillgodosett vårt behov kommer det att återstå el till 90-100 stycken normalförbrukande villor, säger Martin Siljegård, ägare och anläggningschef och fortsätter:

– Att säkra hållbar eltillförsel möjliggör också det pågående arbetet att fasa ut vårt beroende av fossila bränslen. Vi byter successivt ut vår maskinpark till eldrift.