Oskarshamns GK bäst – om spelarna får bestämma

oskarshamns gk bästa golfbana

Sveriges bästa golfbana ligger i Smålands djupa skogar och heter Oskarshamn GK. Iallafall om man ska tro Golfhäftets användare. Efter 2021 års sammanställning placerar sig den småländska klubben på topp.

Vilken är egentligen Sveriges bästa golfbana? Enligt Golfhäftets användare ligger den i östra Småland och heter Oskarshamns GK. Golfhäftet är ett förmånskort där du får spela till rabatterat pris på över 1100 golfbanor i Europa. Efter avslutad rond kan användarna betygsätta allt från klubbarnas bemötande, kvalitet och faciliteter. Efter 2021 års sammanställning visar resultatet att användarna tyckte att Oskarshamns GK har Sveriges bästa golfbana.

– Vi tror vi fick priset mycket för att vi fokuserar på det som är viktigt och att alla på klubben jobbar mot samma mål. Vi har en god sammanhållning bland anställda och positiva medlemmar som smittar av sig, säger klubbens Head Pro Karl-Anders Grundin i ett pressmeddelande.

Planerar för nytt klubbhus

Klubben bildades redan 1973 men hette då Fliseryds Golfklubb. Banan byggdes sedan i två olika etapper där de första nio hålen var spelklara 1978. År 1986 stod de avslutande nio hålen klara. Banan har en skog- och parkkaraktär och bjuder på varierande och utmanande hål. Totalt har klubben runt 1100 aktiva medlemmar och cirka 200 av dem är juniorer.

Under de senaste åren har det hänt mycket på Oskarshamns GK. Klubben och banan har genomfört en rad förbättringar för att kunna erbjuda medlemmar och gäster en så bra upplevelse som möjligt. Arbetet med att förbättra klubben fortsätter, och inom några år ska det bland annat finnas ett nytt klubbhus på plats.

– Vi har långsiktiga planer som följs upp i etapper, vi startade 2016 med stora förändringar och sedan dess har mycket förbättrats på bana, träningsområdena och även klubbhus. Under 2022 fortsätter med utvecklingsarbetet på banan. Vi lägger mycket fokus på finishen samt planerar för ett nytt klubbhus som ska stå klart 2024, säger Grundin.