Öresunds GK – en kustnära golfhöjdare

Öresunds GK golfbanan

På Öresunds GK kan du spela golf med utsikt över kontinenten. Här är allt du behöver veta.

Skåne är ett riktigt golfmecka där du stöter på banor av hög kvalitet vart du än åker. Längs Öresundskusten, mellan Landskrona och Malmö, ligger en av banorna väl värda ett besök; Öresunds GK. Banan stod spelklar 2005 och fick genast ett högt betyg tack vare den höga kvaliteten på greenområden och fairways. Det är en modern och klurig bana där vatten och vind blir dina tuffaste motståndare. Tack vare banans läge får du också fantastisk utsikt över både Landskrona, Malmö och Köpenhamn när du svingar loss. 

Spana in komplett banguide och slopetabell här.

Restaurang Clubhouse

Clubhouse golfrestaurang på Öresunds GK

Efter ett besök på golfrestaurangen Clubhouse kommer du garanterat vara både mätt och belåten, oavsett hur det gått ute på banan. Varje dag serveras en populär lunchbuffé med flera goda rätter att välja mellan. 

Men Clubhouse är mycket mer än bara en lunchrestaurang. Här anordnas fredagsmingel, after work, kvällar med livemusik och andra roliga event. Kort och gott en inspirerande mötesplats, oavsett om du spelar golf eller inte. 

Greenfee

Öresunds GK är både en spelvärd och prisvärd bana. För runt 500 kronor löser du en 18-hålsbiljett på denna trevliga och utmanande bana. Kommer du hit på tisdagar är det dessutom ännu billigare. Då anordnar klubben nämligen ”Happy Teesday” vilket betyder att greenfeepriset ligger på endast 300 kronor. Kort och gott en väldigt bra deal!

Öresunds GK

Ställplats på Öresunds GK

Kommer du på besök med husvagn eller husbil är det inga som helst problem att stanna här några nätter. Precis intill klubbhuset finns åtta funktionella ställplatser med tillgång till el. Dessutom har du tillgång till omklädningsrummet med dusch och toalett. För golfspelande gäster ligger priset på 200 kronor per natt.

Sugen på att göra något annat än golf? Då finns det möjlighet till fiske och att hyra kanot hos klubben. Kontakta kansliet för mer information.