Här är våra favoritbanor i Blekinge

blekinge golf foto: Entheta, CC

Det milda klimatet i Blekinge gör att golfsäsongen är något längre än i övriga landet. Tur då att det finns många spelvärda banor att välja på. Här är några av våra absoluta favoritbanor i Blekinge.

Carlskrona GK – spela i vacker skärgårdsmiljö

Carlskrona GK har en helt fantastisk 18-hålsbana som spelas i vacker skärgårdsmiljö. Banan ligger vid Nättraby i närheten av Karlskrona och är inringad av Östersjön vilket betyder att vinden ständigt gör sig påmind. Banan är belägen i ett naturreservat vilket medför att det läggs ned mycket tid på att den alltid är fin och håller hög spelkvalitet. Avslutningshålen är verkligen något utöver det vanliga och hål nummer 16 får anses vara signaturhålet. Hålet anses av många vara ett av de bästa golfhålen i Sverige och du spelar det med otrolig utsikt längs Östersjön. Det går utmärkt att övernatta på klubbens fina vandrarhem om du känner att det inte räcker med bara en runda här.

Karlshamns GK – Blekinges största golfanläggning

Karlshamns golfklubb har 36 spännande golfhål och är Blekinges största golfanläggning. Det här är en riktigt bra anläggning som ligger precis vid Mörrumsåns strand. Golfbanorna spelas i en blandning av löv- och barrskog där hålen ligger vackert inbäddade i grönskan. Karaktären på banorna är skog- och park och bjuder på utmaningar både för nybörjaren som för den mer erfarne golfaren. I anknytning till klubbhusområdet finns även två padelbanor för den som vill kombinera golf med padel.

Boa GK Olofström – en varierande utmaning

Strax söder om Olofström ligger Boa GK. Här finns en utmanande 18-hålsbana i fin och trevlig miljö. Det är en klassisk parkbana som slingrar sig fram genom det natursköna landskapet. Hälften av alla utslagsplatser ligger naturligt upphöjda vilket gör att man får bra blick över hålen. Längs med banan möts man av välbyggda stenmurar och den genomkorsande Orlundsån som gör det till en varierande och rolig bana. Efter rundan rekommenderas ett besök på klubbens golfrestaurang, Green Room, där man kan avnjuta en god lunch eller fika.