Bråvikens GK – prisvärd kvalitetsgolf i Östergötland

Bråvikens gk

Vägarna förbi Norrköping? Stanna till på Bråvikens golfklubb, ett riktigt guldkorn i Östergötland. Här är det bästa med klubben.

Bråvikens golfklubb ligger strax utanför Norrköping och bjuder på vacker utsikt över Bråviken. Klubben grundades 1992 och har i dag totalt 27 hål plus en av landets allra bästa korthålsbanor. 18-hålsbanan håller hög klass och har en väldigt växlande karaktär. Här möts du dels av park- och seasidekaraktär, men det är också lite inslag av hedbana.

Bråvikens GK – greenfee

Bråvikens GK marknadsför sig själva som den “vänliga golfklubben” och är verkligen ett prisvärt alternativ sett till kvaliteten på banorna. Här betalar du som mest 650 kronor för en 18-hålsrunda, men klubben har också en differentierad greenfee vilket innebär att det blir billigare att spela på något mindre populära tider. För spel på niohålsbanan ligger priset för seniorer på 325 kronor. 

Lunch på Manheims säteri

Något av det bästa med att spela golf tidigt på dagen är att man kan avnjuta en god lunch efter avslutad runda. Manheims säteri är den ”vänliga golfrestaurangen” som dagligen serverar lunch och mat i toppklass. För ett bra pris får du en vällagad dagens lunch inklusive sallad, kaffe och kaka. Kort och gott, ett perfekt sätt att runda av dagens golfsession.

Boende på Bråvikens GK

Om du inte kan få nog av Bråviken, då har du alla möjligheter att stanna över natten. Klubben har gjort om den gamla kanslibyggnaden till fem rum för övernattning. Här finns allt du behöver och det finns också möjlighet att få frukost från restaurangen.

Det finns också flera ställplatser för dig som reser med husvagn eller husbil. Spelar man en runda på Bråviken kostar det endast 100 kronor per dygn. Som gäst får du tillgång till omklädningsrum med dusch och toalett samt grillplats.

Vill du hellre bo inne i Norrköping har klubben samarbete med flera hotell inne i staden.

Medlemskap

Förr i tiden fanns det oftast bara en typ av medlemskap, men som tur var är det inte så längre. På Bråvikens GK finns mängder med olika medlemsformer just för att du ska hitta ett som passar dig och din livssituation. Spana in alla typer av medlemskap här.