Borås GK – en av Sveriges äldsta klubbar

Borås GK

Borås golfklubb är en av Sveriges äldsta klubbar – och här finns något för alla typer av golfare.

Redan 1933 bildades Borås GK och är med det landets 15:e äldsta golfklubb. Det som till en början var en niohålsbana har utvecklats enormt under åren. Idag har klubben två 18-hålsbanor av hög kvalitet samt en Pay&Play-bana för blivande golfare.

Norra och södra banan

Norra banan är ritad av Peter Chamberlain och Karl-Oscar Seth och är verkligen en riktig höjdare när det kommer till bandesign. Här möts du av rikt ondulerade greener med väl tilltagna avrinningsytor för extra utmanande spel.

Södra banan bjuder på en annan typ av utmaning. 18-hålaren är både kuperad och smal vilket gör det extra viktigt att hålla sig på banan. Här finns lägen att spela strategiskt och är överlag en bana av högt spelvärde.

Lunch på klubbens golfrestaurang

För att förhöja upplevelsen efter själva golfen rekommenderas ett stopp på Östra Vik golfrestaurang efteråt. Här serveras god mat i trivsam miljö precis intill banorna. Förutom en varierande dagens lunch-meny kan du också välja på något från den uppskattade á la cartemenyn.

Prisvärd greenfee

Har du ork nog att gå 36 hål på en och samma dag? Då finns det ett prisvärt alternativ där du får spela både Norra och Södra banan för endast 690 kronor på vardagar.

Boende på Borås GK

Sugen på att övernatta? Då kan du bo i direkt anslutning till första tee i Vita Villan. Det är ett fint bed&breakfast med totalt sex rum. Villan byggdes redan 1902 men har genomgått en totalrenovering i lantlig stil för att bevara den fina och gamla karaktären.

På Borås GK finns också ställplatser för husvagn och husbil. Ställplatserna ligger i direkt anslutning till parkeringen och klubbhuset. Självklart finns det också eluttag och möjlighet till dusch och toalett finns i klubbhuset.

Tävlingar

Varje år anordnas golfveckan på Borås GK. Det är en fullspäckad tävlingsvecka med olika tävlingar varje dag. På schemat blir det bland annat singelspel, scramble, bästboll och Texas Greensome. Golfveckan börjar 15 juli.