Här ser man golfbanan från balkongen

Annonssamarbete

På El Plantío Golf Resort bor hotellgästerna i ett lägenhetshotell bredvid golfbanan. ”Vi älskar banan och den har blivit bättre för varje år”, säger Edith Åkesson som är en återkommande besökare.

Annonssamarbete

Det finns ett perfekt resmål för alla golfentusiaster på den spanska solkusten bara några kilometer från Alicante centrum. El Plantío Golf Resort ligger inbäddat i ett vackert skyddat naturområde med ett lägenhetshotell alldeles intill golfbanan El Plantío Golf. Dit ska Edith Åkesson och hennes man Christer från Kristianstad åka snart.

Det var dags för en golfresa

Det blev Alicante av en slump. Edith berättar att hon satt och bläddrade i en golftidning för flera år sedan och fastnade för ett reportage om Playa Golfs longstay-resor till El Plantío Golf Resort.

– Artikeln handlade om ett golfpar som var så nöjda med sin resa och bilderna var så vackra minns jag, berättar hon.

Livet fortsatte och till slut kom paret till en punkt när de tröttnade på de långväga resorna till Asien. Då kom Edith ihåg artikeln.

– Vi sa att nu åker vi på en golfresa istället!

Den första golfresan till El Plantío Golf Resort bokade paret 2013 genom golfarrangören Playa Golf och stannade en månad. De blev förtjusta direkt och har varje år återvänt till samma plats. Den här gången har de bokat mellan 1 november och 28 februari.

– Nu är vi pensionärer båda två så nu blir det ännu längre, berättar Edith.

Läs mer om Playa Golfs longstay-resor till Alicante här

Playa Golf har arrangerat longstay-resor till El Plantío Golf Resort sedan 2011 och firar 10-årsjubileum i år. Foto: Privat
Playa Golf har arrangerat longstay-resor till El Plantío Golf Resort sedan 2011 och firar 10-årsjubileum i år. Foto: Privat

Modernt lägenhetshotell vid golfbanan

Raül Muñoz är hotelldirektör på El Plantío Golf Resort. Han berättar att gästerna bor i El Plantío Apartments, ett modernt lägenhetshotell med 98 lägenheter.

– Vi har 65 lägenheter med två rum och 33 lägenheter med tre rum. Varje lägenhet har fullt utrustade kök och tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin. Från balkongen har gästen utsikt över poolområdet eller golfbanan, säger han.

Från lägenhetshotellet El Plantío Apartments har gästerna utsikt över antingen poolområdet eller golfbanan. Foto: Privat

Vill ha samma golfbana hemma

El Plantío Golf är en skog och parkbana som smälter in i det spanska landskapet bland de höga palmerna, pinjeträden och gröna buskarna som växer runt fairway och green.

– Vi älskar banan och den har blivit bättre för varje år, berättar Edith och skrattar. Ibland önskar jag att jag haft den golfbanan som min hemmabana i Sverige.

”Fantastiska golfvärdar”

På hotellet finns svensktalande golfvärdar som anordnar tävlingar varje vecka för hotellets golfsugna gäster. Det finns en golfshop också där man kan hyra klubbor och annan golfutrustning.

– Golfvärdarna är fantastiska! Playa Golf har haft fantastiska golfvärdar från första året vi kom. Jag har varit på golfresor med väninnor för andra bolag och råkat ut för hemska golfvärdar, berättar Edith.

Spelar golf varje dag

Hotelldirektören Raül berättar att de flesta gäster kommer med egen bil eller hyr en bil för att uppleva och upptäcka utanför resorten. Det går även att ta bussen eller en taxiresa på tio minuter in till Alicante centrum.

– Efter golfrundan på morgonen och lunchen åker de flesta iväg för att besöka Alicante, Elche, Santa Pola eller Altea. I Alicante finns MARQ museum och i Elche ligger Europas största palmpark Parque Municipal, säger han.

Edith och Christer längtar efter sitt nästa golfäventyr och snart är det dags att packa resväskorna. Den här gången åker de ner med egen bil istället för att ta flyget. Edith berättar att det är bekvämt att ha tillgång till bil för att snabbt kunna åka iväg och handla eller äta på någon av deras favoritrestauranger i Alicante och Santa Pola.

– Vi får ofta frågan varför vi inte byter ställe och testar något nytt, men vi har hittat vårt paradis. Vi spelar golf båda två och min man spelar nog varje dag, skrattar Edith.

Edith och Christer Åkesson älskar golfbanan! Foto: Privat