Här hittar du den perfekta lyxresan till Mallorca

Annonssamarbete

Från ikoniska banor till läckra matupplevelser har Mallorca alla ingredienser som behövs för att vara en idyllisk destination för en golfresa. Carrossa Hotel & Spa är den perfekta basen för golfare som vill spela de bästa banorna på ön, samtidigt som de njuter av femstjärnig lyx.

Om du – liksom många andra – tillbringar mycket tid med att dagdrömma om din nästa golfresa, finns det en god chans att Mallorca finns med på din lista. Bortsett från de uppenbara fördelarna med utsökt spansk mat, gyllene stränder och det perfekta medelhavsklimatet, är den största av Balearerna en golfpärla. Men det kan också vara en skrämmande uppgift att organisera din egen golfresa. Det finns boende att tänka på, transport, restauranger – för att inte nämna den extra kostnaden för att ta med dina klubbor över havet. Även för de mest sparsamma golfarna tar det inte lång tid innan kostnaderna (och förberedelsetimmarna) börjar staplas upp.

Det är där Carrossa Hotel & Spa tar bort planeringsstressen från golfarnas axlar. Som en nyhet för 2024 har den lyxiga anläggningen omsorgsfullt tagit fram ett femnätterspaket som samlar det bästa av Mallorcas golf i en semester – och allt till ett enda pris.

Flygplatser över hela Sverige, (inklusive Stockholm, Malmö och Göteborg), samt Köpenhamn, har direktflyg till och från Mallorcas huvudstad – Palma. Även om det bara är en kort bilresa från den hektiska storstaden, där nattlivet är berömt, är Carrossa så fridfullt det kan bli. Vägen till resorten är en avskild resa genom apelsinplantager, lavendelträdgårdar och olivträd äldre än någon bana på Mallorca. Djupt inne i denna idylliska miljö hittar du själva Carrossa omgiven av privat, och saligt tyst land. Det huvudsakliga hotellet, byggt för mer än tre århundraden sedan, är faktiskt ett omvandlat herrgårdshus runt vilket resorten har utformats. Även om du inte skulle gissa det på den noggrant bevarade charmen hos exteriören, är hotellet inuti möblerat och dekorerat med modern lyx. De tidigare stallen har på liknande sätt omvandlats till praktfulla sviter.

Trots Carrossas skönhet kommer du oundvikligen att längta efter att slå ut på fairways – och resorten har handplockat några av öns finaste banor för dig. Den första platsen som de flesta förknippar med Mallorca är troligen Club de Golf Alcanada, där golfens mest lovande spelare samlas varje höst för höjdpunkten i Challenge Tour. Denna bana, designad av den produktive Robert Trent Jones Jr, har fått ett rykte som den bästa på dessa stränder trots att den bara öppnade för två decennier sedan. Den är också Mallorcas enda sanna kustbana, med sluttaning ner mot Medelhavet, där den ikoniska Alcanada-fyren står på en närliggande ö.

Om Alcanada inte var nog, får du också chansen att spela på Capdepera Golf, och vad som ofta har röstats fram som det vackraste hålet på ön: det 15:e par 3-hålet, ett kort hål i nedförsbacke med fantastisk utsikt ut mot havet och över det dramatiska Mallorca-landskapet.

Den tredje banan på din resplan, Canyamel Golf, designades av José Gancedo (en gång kallad ”golfens Picasso”). En enkel bilresa från Carrossa – som alla tre banor i paketet – är Canyamel perfekt placerad för att erbjuda spektakulära vyer över närliggande Menorca. Det knepigaste hålet här är det nionde par 5-hålet, där spelare måste navigera runt en gammal stenstuga som lämnades mitt i fairway när banan först designades. Du har också chans att se en av områdets bofasta sköldpaddor som försiktigt tar sig över gräsmattan.

Om du inte känner för att släpa runt dina klubbor på Mallorca hela veckan, har Carrossa tänkt på dig. Förutom daglig gourmetinriktad halvpension inkluderar femnätterspaketet 50 procents rabatt på hyra av Callaway eller PING-klubbor. Carrossa själva har lagt till 20 helt nya set av PING-klubbor till sitt utbud för 2024 – de välkända märkena G430 och G Le3 för båfe män och kvinnor – så du kommer att kunna använda samma klubbor hela veckan, om du vill.

När du inte svingar en klubba kommer du att äta på resortens hyllade restauranger: flaggskeppsrestaurangen Restaurant Carrossa och Bistro Badia med en lättare, avslappnad atmosfär. Båda stoltserar med underbara vyer över böljade trädtäckta kullar och ut mot Alcudíabukten där delfiner simmar. Nya huvudkocken Angel Zapata Martin har komponerat en helt ny meny som säkert kommer att föra de utsökta smakerna från hans födelsestad Barcelona till bordet.

Dock kan det vara Carrossas spa som verkligen skiljer det från de andra lyxiga resorterna på ön och lägger till ett extra lager av njutning till din golfresa. Den fördjupande anläggningen inkluderar tre distinkta bastur, två pooler att välja mellan och, naturligtvis, en omfattande lista över både klassiska och innovativa behandlingar. Om det inte låter som det ideala sättet att koppla av med en drink vid infinitypoolen på taket efter en runda, kanske du är på fel ö.

Carrossa Hotel & Spas femnätters golfpaket börjar på 1090 Euro per person.

www.carrossa.com