Algarve – golf, natur och historia

Annonssamarbete

Välkommen till den strålande pärlan i södra Portugal – Algarve, en destination som lockar med en rik kultur, hisnande landskap och enastående sevärdheter och som inte lämnar någon oberörd.

Lagos

För den historieintresserade är staden Lagos ett måste. Staden har varit en viktig portugisisk hamnstad sedan antiken och har en fascinerande historia att dela med sig av. Gå längs stadsmurarna och utforska de välbevarade slotten och tornen som berättar om Algarves förflutna som en strategisk punkt för sjöhandel och försvar. Här rekommenderar vi boende på det centrala lägenhetshotellet Marina Club som erbjuder moderna lägenheter, poolområde, Spa och restaurang. På några få steg når ni stadens enorma utbud av restauranger, pubar och shopping. Dessutom lockar den breda gyllene sandstranden en kort bit från boendet. Golf spelas med fördel på Palmares GC som är en park- och linksbana vid havet samt på nya uppstickaren Espiche.

Albufeira

Algarves pittoreska fiskebyar är som tagna ur en målning. Besök staden Albufeira, där de traditionella vita husen står i kontrast till det glittrande havet. Ta en promenad genom de smala gränderna och upplev den genuina atmosfären. Här kan du också njuta av vackra stränder och ett livligt nattliv. En kvarts taxiresa från Albufeiras centrum ligger all inclusive-hotellet Salgados Palm Village med 18 fina golfhål utanför dörren. Här njuter ni av att ha all mat och dryck inkluderat, mängder av pooler och daglig underhållning. Utöver spel på hemmabanan ingår en runda på Europatourbanan Morgado samt systerbanan Alamos som slingrar sig genom vingårdar.

För matälskaren är Algarve en sann njutning. Prova den lokala delikatessen ”cataplana”, en smakrik gryta med fisk och skaldjur, och njut av den färska maten som erbjuds på de charmiga fiskrestaurangerna längs kusten. En av de bästa strandrestaurangerna är Vila Joja som nås på gångavstånd från Salgados Palm Village.

Om du är en naturälskare kommer du att älska att utforska nationalparken Ria Formosa, nära Faro. Detta skyddade våtmarksområde är hem för en mängd olika fågelarter och ekosystem. Gör en vandring eller en båttur och upplev den orörda naturen och massor av vackra vyer. I närheten av Rio Formosa erbjuder vi elegant lägenhetsboende på Real Marina i kustorten Olhão. Här bor ni granne med en stor saluhall som dukar upp havets läckerheter och lokalt odlade grönsaker. När ni bor på detta populära boende så spelar ni golf på Vilamouras populära golfbanor som nås på cirka en halvtimme.

Tavira

På den lugnare östra delen av Algarve så rekommenderar vi boende i centrala orten Tavira. Denna historiska stad lockar besökare med sin pittoreska atmosfär och bevarade skönhet. De smala kullerstensgatorna leder dig genom torg och kvarter, omgivna av vita hus med detaljer i blått och grönt. Utforska den medeltida bron ”Pont de Gilão”, som sträcker sig över den lugna floden, och njut av panoramautsikten över staden. Med sina kulturella rötter och vackra arkitektur är Tavira en plats som fångar hjärtan och sinnet hos alla. I Tavira bor ni med restaurang- och shoppinggatan utanför dörren och spelar golf på närliggande Benamor GC samt Quinta da Ria och Quinta de Cima. En kombination av gemytligt stadsliv och underhållande golf.

Välkommen till Algarve, där varje del av kusten erbjuder en ny upptäckt och där historien, kulturen, naturen och golfbanorna smälter samman till en oförglömlig upplevelse.

We Do Travel hjälper er att skräddarsy er resa till Algarve.

Text: We Do Travel