4 tips när du ska köpa golfskor

golfskor

En golfrunda är lång och innebär många steg. Därför är det extra viktigt att ha bra skor ute på banan. Här är fyra bra saker att tänka på när du ska köpa golfskor.

Det är inget tvång på att ha golfskor på golfbanan, men det kan vara bra att ha. När vi pratade golfklädsel med Ingela Tisén, golftränare på Lidingö GK, förklarade hon saken närmare

– Det är inget måste med golfskor men däremot är det viktigt med stadiga skor. Mjuka gympaskor är inte så bra för på grund av bottenvinkeln i fötterna och du behöver bra kontakt med marken för att kunna svinga bra. Så jag brukar säga att platta och fasta skor är bra. Dock inte tygskor, men det har mer med funktionen att göra.

Men som sagt kan ett bra och stabila golfskor öka komforten och höja ditt spel ute på banan. Här är fyra bra tips om du går i tankarna att införskaffa ett par.

Köp golfskor efter behov

Ser du golfen som en stor del av din vardag eller brukar det bara bli ett par rundor per år? Tillhör du den första kategorin kan det vara värt att spendera lite mer pengar på ett riktigt bra och sköna golfskor. Spelar du mer sällan finns det billiga men ändå bra skor att köpa.

Vilket material på golfskor föredrar du?

De vanligaste typerna av golfskor är tillverkade i skinn eller syntet. Skinnskor anpassar sig lättare till dina fötter men samtidigt behöver de mer underhållning för att de ska hålla sig mjuka. 

En golfsko i syntet formas inte på samma sätt efter dina fötter men är oftast lättare, mer slitstark och drar inte till sig vatten som en skinnsko.

Välj golfskor efter säsong

När och var spelar du mest golf? Spelar du mest under sommarmånaderna är underlaget torrare vilket gör att det du inte behöver så mycket grepp. Det finns många golfskor som liknar sneakers som vilket passar bra för varma golfdagar.

Spelar du tidig vår eller sen höst brukar vädret vara mer varierande. Då bör man ha ett par skor som genererar optimalt grepp med lite kraftigare softspikes för bättre stabilitet.

Stabilitet och dämpning i dina golfskor

Förutom komforten är stabilitet och dämpning det som kanske är allra viktigast när du ska köpa golfskor. En bra golfsko gör så att foten och skon samarbetar som ett och ger bra kraft i slagen.

Mer från Utrustning