Valderrama golf – Spaniens bästa golfbana

Valderrama golf

Den anses vara en av världens bästa golfbanor – här är en snabbguide till Valderrama.

Är man golfentusiast så har man garanterat hört talat om Valderrama. Detta spanska mästerverk i den lilla orten Sotogrande i södra Spanien har stått värd för mängder av stora tävlingar genom åren. Bland annat var banan värd för Ryder Cup 1997. Banan, som designades av Robert Trent Jones Sr 1974, anses inte bara vara den bästa i Spanien, utan också en av de bästa i hela världen.

Hål 17

Banans riktiga signaturhål är det klassiska hål 17. Det är ett spektakulärt par 5-hål som varit skådeplatsen för oförglömliga ögonblick genom åren. Den utmanande greenen, vattnet, omgivningen och en sorts golfamfiteater som ramar in hålet gör detta till något utöver det vanliga.

Greenfee

Ska man spela på en av världens allra bästa golfbanor kostar det därefter också. För 18 hål på Valderrama ligger priset på 500 euro, runt 6 000 svenska kronor. 

Värt att ta i beaktning är att Valderrama är en privat klubb vilket gör att den endast är öppen för greenfeegäster mellan 12-13 måndag till fredag. Därför bör man vara ute i god tid om man vill ta sig an banan.

Restauranger

På klubben finns två restauranger som båda håller hög nivå. Dels har du den lite lyxigare Valderrama Restaurant som bjuder på utsökt mat i elegant miljö. Restaurangen är normalt sett bara öppen för medlemmar men kan bokas i förväg av greenfeegäster också.

Spike Bar är den andra restaurangen på klubben. Här kan du få allt från frukost till enklare käk. Ett perfekt stopp både före och efter rundan.