Så lyckas du med golfsemestern i Grekland

golfresa grekland

Grekland är ett riktigt semesterparadis med kristallklart vatten, pittoreska öar och himmelsk matkultur. Grekland är också en golfnation på frammarsch och hem till en av hela Europas bästa anläggningar. 

Grekland har under många år lockat svenska turister som vill ha sol, bad och avkoppling. Det är inte konstigt då det är ett riktigt semesterparadis. Den grekiska övärlden har många olika ansikten och speciella platser att uppleva. 

Båtluffa i Grekland

Det finns mängder med populära öar att välja mellan. Rhodos, Kreta och Corfu bjuder på vackra stränder, medeltida minnesmärken och spännande nattliv. Det har blivit populärt att båtluffa runt i Grekland, ett smart sätt att få se så mycket som möjligt av de grekiska öarna. Är det istället storstadslivet du är ute efter är en resa till huvudstaden Aten ett måste. 

Tzatziki och souvlaki 

Oavsett var i Grekland du befinner dig så kan du räkna med en sak – du kommer få fantastisk mat. Det grekiska köket är populärt världen över. Maten lagas av råvaror med smak av medelhavets sol. Vem kan egentligen säga nej till tzatziki, souvlaki, fetaost och oliver?

Costa Navarino – en av Europas bästa golfresorter

Golf är kanske inte det första man tänker på när man tänker på Grekland, men faktum är att det är en jätte som sakta men säkert börjar vakna till liv när det kommer till golfen. Totalt finns det än så länge bara sju golfbanor i Grekland som ligger utspridda på öarna Korfu, Rhodos, Kreta samt på fastlandet i Aten, Kalamata och Thessaloniki. 

Kalamata-regionen är inte bara känt för sina oliver. Här ligger också en av Europas bästa golfresorter. Längst ut på halvön Peloponnesos ligger Costa Navarino och dess två fina golfbanor. The Dunes Course och The Bay Course bjuder på rolig golf i en fantastisk miljö. Resorten har fått mängder med utmärkelser och utsågs 2017 av IAGTO till ”Golf Resort of the Year”. Bara den här superanläggningen i sig gör en golfresa till Grekland till ett måste.

Så fungerar golfresor till Grekland under Corona-pandemin

Du tar dig smidigast till Grekland via direktflyg från Arlanda eller Kastrup. Det går också ta sig till Grekland via mellanlandningar från andra flygplatser.
I skrivande stund går det bra att resa från Sverige till Grekland om man kan uppvisa ett negativt PCR-test. Läs uppdaterad information här.