Så fixar du golfweekend i Ungern

golf i ungern

Är du ute efter kulturella upplevelser, avkopplande spa, gastronomi i toppklass och prisvärd golf? Då är Ungern ett bra alternativ. Här är några tips på hur du maximerar din golfsemester i Ungern.

Ungern lockar mängder med turister varje år, och det är inte svårt att förstå varför. Här bjuds man på spännande upplevelser som man inte är van vid här hemma. Huvudstaden Budapest har en spännande historia vilket inte minst syns på arkitekturen. Här finns allt från medeltida hus till byggnader i barockstil och andra arkitektoniska pärlor.

Det ungerska köket

Ungrarna är (med all rätt) väldigt stolta över sin mat. Maten är väldigt smakrik, kryddig och bjuder ofta på spännande ingredienser. Är du på plats får du inte missa att smaka klassiska gulasch, langos och många andra goda rätter. Dessutom är landet känt för sina fylliga röda viner.

Koppla av på ett termiskt bad

Oavsett var i landet du befinner dig så kommer du garanterat hitta ett termiskt bad. Totalt finns det över 300 i landet som lockar mängder med besökare varje år. Széchenyi Spa är det största offentliga badet i Budapest med hela 18 inomhus- och utomhuspooler. Här kan du njuta av kallbad, bastu, ångrum och varmbad. Vi kan garantera att du kommer åka härifrån rejält utvilad och avkopplad.

Bra golf till ett bra pris

Som turistnation är Ungern ett väldigt populärt alternativ, men golfarna har ännu inte riktigt hittat hit än. Men desto större sporten blir i landet desto mer golfturister hittar hit. I närheten av Budapest finns flera bra golfbanor som dessutom är väldigt prisvärda. Dessutom kan man spela golf här större delen av året tack vare det milda klimatet.

Så fungerar golfresor till Ungern under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Ungern här

Det är väldigt smidigt att ta sig till Budapest från Sverige. Det går bland annat direktflyg från både Stockholm och Göteborg. Befinner man sig i södra Sverige är det smidigt att ta sig till Köpenhamn för att flyga direkt därifrån.