Iskall utmaning – extremgolf på Grönland

golf resa grönland

Trött på att gå runt i värmen och svettas ute på golfbanan? Känner du dig redo för en något mer iskall utmaning? Då är det bara att packa golfbagen och bege dig till Uummannaq på Grönland för en minst sagt extrem tävling.

Det är en speciell känsla att åka ut på golfbanan när det är strålande väder ute och du vet att du har en runda härlig golf i solsken som väntar på dig. Golf är helt enkelt en perfekt sommarsport. Men, har du trots allt tröttnat på att gå runt ute på golfbanan i värmen? Då har vi den perfekta utmaningen för dig.

World Ice Golf Championship

Grönland är ingen plats man åker till för att få sol och värme trots att det kan bli ganska behaglig temperatur under sommarhalvåret. Större delen av året är det kallt, blåsigt och helt enkelt inte speciellt behagligt. 

Sedan 1997 anordnas ett minst sagt speciellt evenemang för golfälskare som gillar det extrema. I Uummannaq på Grönland anordnas nämligen World Ice Golf Championship en gång om året. 

Temperaturer runt minus 40 grader

Tävlingen spelas över 36 hål under två dagar och att det blir temperaturer runt minus 40 grader är verkligen inget ovanligt. Med tanke på de extrema väderförhållandena har också tävlingen ställts in under flera år. Så vill du ta dig an den här utmaningen får du be till golfgudarna att vädret inte blir alldeles för extremt.

Lämna de vita golfbollarna hemma

Vem som helst kan inte ställa upp i tävlingen utan det krävs att du har ett handicap på 36 eller lägre. En annan sak som definitivt är bra att veta är att du bör undvika att spela med golfklubbor som har grafitskaft då dessa kan spricka i extrema temperaturer. 

Om du tycker det är svårt att ibland hitta dina golfbollar när du slagit ut i skogen på de svenska banorna, då är det nästan omöjligt att göra det i den här tävlingen. Därför bör du helt enkelt lämna dina vita golfbollar hemma och satsa på någon mer färgglad variant för att inte riskera att de smälter in bland all is och snö på Grönland. Och en sak till – se till att klä dig efter väder.