Golfresa i Europa 2023 – tre spännande resmål

golfresa europa

Sugen på att resa utomlands i år? Här är tre tips på häftiga golfresor i Europa.

Spanien – ett paradis för golfare

Den 23 april 1955 landade den första svenska charterresan på Mallorca. Sedan dess har svenska turister vallfärdat till Spanien för sol, bad och nya upplevelser. Kombinationen av att det än i dag är ett av de mest populära semesteralternativen och att det fullkomligen kryllar av bra golfbanor gör att det inte går att bortse från Spanien på en sådan här lista.

Spanien har verkligen allt som behövs för en lyckad golfsemester oavsett om du tänkt att stanna länge eller bara för en weekend. Från Malaga i södra delarna längs med kusten via Alicante upp till Valencia finns mängder med bra golfbanor. Skräddarsy din resa själv och välj ut guldkornen bland alla banor eller ta hjälp av en researrangör som löser allt från flygresa till boende med all inclusive.

Portugal – utmärkta banor och fantastiskt klimat

Satsar du på en resa till Portugal bör du definitivt spana in Algarve. Kusten är känt för sina milslånga vita sandstränder och blå laguner. En perfekt destination för dig som gillar sol och bad helt enkelt. Längs med Algarvekusten hittar du också många mysiga hamn- och fiskebyar. Strosa runt bland de pittoreska små gatorna och njut av dagens fångst till middag. 

Här ligger också banorna uppradade en efter en. Svinga loss på populära banor som San Lorenzo, Salgados eller Vila Sol Golf. Du tar dig enkelt till Algarve via direktflyg från Stockholm eller Köpenhamn direkt till Faro.

Polen – prisvärd golf och historiska upplevelser

Är du ute efter en golfsemester som inte kostar skjortan? Då är Polen ett utmärkt alternativ. Faktum är att Polen är en golfnation på frammarsch och i norra delarna hittar du några riktiga klassbanor. I närheten av populära Gdansk ligger banorna Sierra och Sand Valley som är ett måste att besöka. 

Gdansk och polska rivieran har mycket mer än bara golf att erbjuda. Gdansk är en av de största och äldsta städerna i landet och har ett rikt kulturliv med mängder av historiska sevärdheter. Staden har under senare år mer eller mindre vuxit samman med Sopot och Gdynia och städerna kallas för Trojmiasto (trippelstaden). En annan positiv grej är att det är extremt smidigt att ta sig hit. Hoppa på färjan i Karlskrona och du är framme i Gdynia några timmar senare. Smidigt och prisvärt helt enkelt.