Golf på Gran Canaria – här är tipsen inför resan

Golfresa till Gran Canaria

Gran Canaria har kanske det bästa klimatet för golf – året runt. Här är bästa tipsen inför golfresan.

Puerto Rico och Las Palmas

Puerto Rico på sydvästkusten är den perfekta utgångspunkten för dig som vill maximera golfsemestern. Det är nämligen häromkring de flesta golfbanorna ligger. Den tidigare fiskeorten är faktiskt den mest solsäkra staden på ön med tanke på närheten till Afrikas kust. Staden är perfekt för dig som gillar sol och bad och är väldigt populär bland barnfamiljer.

Är du istället ute efter lite mer fart och fläkt mellan golfrundorna bör du vända blickarna mot huvudstaden Las Palmas. Las Palmas ligger på norra delen av ön och är den mest färgstarka och levande staden. Det här är en riktig metropol som kryllar av mysiga restauranger, barer, trendiga butiker och härliga hotell. Väljer du att bo här får du räkna med lite längre avstånd till några av de mest populära golfbanorna.

Salobre Golf & Resort

Totalt finns åtta golfbanor att testa på Gran Canaria. De flesta ligger som sagt i närheten av Puerto Rico på sydvästkusten. En höjdaranläggning som är ett måste om du ska hit är Salobre Golf & Resort. Det är ett av få utpräglade golfhotell på ön och präglas av högklassig service och lugn atmosfär. Anläggningen har dessutom två 18-hålsbanor av hög kvalitet: Gamla och nya banan.

Andra banor som du definitivt bör ta dig an är Meloneras Golf, Anfi Tauro Golf och Maspalomas Golf. Är du här en hel vecka hinner du utan tvekan med en runda på alla dessa guldkorn.

Greenfee

Man får räkna med att priset för greenfee är något dyrare här än vad det är i Sverige. Men det kan det vara värt med tanke på att du kan spela golf mitt i vintern. Greenfee-priset för banorna över ligger mellan 120-140 euro. Men är du flexibel med tider och annat går det att spela till ett rabatterat pris.