Golf i Belek – här är bästa banorna i golfmeckat

belek golf turkiet

Belek har vuxit fram som en riktig favoritdestination för många golfare. Här är några av de bästa banorna.

Golf är långt ifrån den mest populära sporten i Turkiet. Trots det rankas Turkiet högt på listor när det kommer till bästa destinationen för golfresor. I synnerhet är det Belek, nära populära turistorten Antalya, som lockar golfare från hela världen. Här är några av de allra bästa.

Cornelia Golf Club

Nick Faldo är en av de absolut största inom golfen – både som spelare och bandesigner. Han är också hjärnan bakom de 27 hålen på Cornelia Golf Club. Banan bjuder på ett rejält test för golfaren, men också på en perfekt blandning av harmoni och kvalitet.

Greenfee: Från 125 euro

Maxx Royale Golf Club

Colin Montgomerie designade denna banan som blev historisk inom turkisk golf. Det här var nämligen spelplatsen när Europatouren för första gången anordnade en tävling i Turkiet. Det här är en unik golfupplevelse för alla som älskar golf. Du kan faktiskt spela här när som helst på dygnet då nio av banans hål är upplysta dygnet runt. Visst, det är inte på grund av norrskenet men ändå en minst sagt spektakulär upplevelse.

Greenfee: Från 85 euro

Carya Golf Club

Spela golf på natten? Det kan du faktiskt också göra på Carya Golf Club. Banan var den första klassiska golfbanan i hedlanskapsstil på Turkiets medelhavskust. Carya ligger på böljande sandkullar och är en sann mästerskapsbana med nya upplevelser och hinder på varje hål.

Greenfee: Från 165 euro

Lykia Links

Av 36 000 golfbanor i världen finns det bara dryg 300 linksbanor belägna vid havet. Lykia Links är en av dem. Lykia Links är en rejäl utmaning där naturens krafter ständigt är i spel. Men med tanke på det fantastiska läget bjuds du också på vackra vyer över Medelhavet från alla hål på banan. 

Greenfee: Från 125 euro