Fem mästerverk av golfbanornas Da Vinci

golfbanor av gary player

Gary Player är inte bara en mästare på banan, utan också en mästare på att designa golfbanor

Gary Player är, utan att överdriva, en av golfens allra största genom tiderna. Under sin karriär vann han hela 166 professionella tävlingar, varav nio majors. Men, sydafrikanen har inte bara gjort stora avtryck som spelare, han har spelat en väldigt viktig roll som bandesigner också. Sedan början av 1980-talet har Gary Player varit världsledande inom golfbanedesign och totalt har han och hans team designat mer än 130 banor i 38 olika länder. Här är några av hans absolut bästa mästerverk.

Signature Course, Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, Bulgarien

”Du kommer inte hitta en golfbana som den här någon annanstans på planeten”. Det är Gary Players egna ord och det är bara att konstatera att han förmodligen har rätt. Denna bulgariska pärla ramas in av den robusta kustlinjen vid Svarta havet och banan slingrar sig sedan genom det dramatiska landskapen. Kort och gott en sensationell golfupplevelse. 

Gary Player Country Club, Sydafrika

Gary Player gillar att ta ut svängarna. I sitt hemland har han designat en av världens längsta golfbanor (runt 7 300 meter). Här väntar en unik upplevelse med luriga bunkrar, fairways med kikuyugräs och böljande greener.

Saadiyat Beach Golf Club, Förenade Arabemiraten

Här har Gary Player lyckats sätta ihop ett av världens mest unika golfprojekt. Det här är en första strandnära banan i Persiska viken där varje hål har sin egna unika karaktär och utmaning. Det är inte ovanligt att får syn på gaseller, delfiner eller sköldpaddor under rundan vilket definitivt ger extra krydda.

Mazagan Golf Course, Marocko

Det här mästerverket flyter över sanddyner och dalar längs Atlantkusten. Här får du enastående vyer över havet och spelar till ljudet av vågorna. En upplevelse utöver det vanliga och dessutom Nordafrikas längsta bana.

The Links Course, Sydafrika

Det är svårt att hitta häftigare omgivningar än vad du gör på Links Course, Fancourt. En väldigt utmanande linksbana som sätter alla typer av golfare på prov. Ett måste om du besöker Sydafrika.