Fem golffavoriter i Italien

italien golf

I Italien finns det gott om högklassiga banor där man kan spela året runt. Här är några av våra favoriter.

Golf Club Bergamo L’Albenza

Bergamo L’Albenza ligger strax utanför vackra Bergamo och här väntar en magnifik golfbana på dig. Banan har 27 golfhål av högsta klass som bjuder på varierande, utmanande och spännande upplevelser. Den har en spännande bandesign och är ritad av de engelska arkitekterna Cotton & Sutton. Väl värd ett besök om du befinner dig i norra delarna av Italien.

Toscana Resort Castelfalfi

Toscana är kort och gott det perfekta resmålet för golfälskare. Det tempererade klimatet gör att du kan njuta av golf här året runt. Mitt i hjärtat av Toscana ligger Resort Castelfalfi som bjuder på otroliga vyer i kombination med bra golf. Castelfalfi är den största klubben i området och lockar spelare från hela världen. 

Circolo Golf Villa D’Este

I närheten av Como ligger denna vackra 18-hålsbana designad av Peter Gannon. Banan slingrar sig mellan ask och pinjeträd som skyddar bra mot värmen. Banan ligger vackert till och från klubbhuset bjuds du på en otrolig utsikt över Montorfanosjön. Men låt dig inte luras av banans skönhet, det här är faktiskt en av de mest utmanande banorna med par 69 i Europa.

Golfclub St. Vigil Seis

Om man ska lyssna på experterna så är detta en av de mest fantastiska golfbanorna i norra Italien. Banan ligger i ett lugnt och idylliskt område mitt i Dolomiterna. Omgivningen gör detta till en helt enastående golfupplevelse. Banan är både utmanande och varierande och håller väldigt hög klass under säsongen.

Golf Club Biella Le Betulle

Väster om Milano hittar vi denna fina bana som byggdes i slutet av 50-talet. Den är belägen på den charmiga italienska landsbygden bara några kilometer från Biella. 18-hålsbanan har parkkaraktär och har designats av den engelske arkitekten John Morrison. Den ligger i ett område som har en sällsynt naturlig skönhet. Är du i Milano-området är det definitivt värt att ta en tur hit, det blir en golfupplevelse du sent kommer glömma.