Därför är golfweekend i Paris en bra idé

golfweekend paris

Kärlekens stad, romantikens stad eller ljuset stad om man föredrar det – det är som man brukar säga, kärt barn har många namn. Att Paris årligen besöks av runt 30 miljoner turister är inte svårt att förstå. Staden passar utmärkt för en weekendresa, som du också kan kombinera med lite golfspel.

Det är minst sagt enkelt att fylla en helg i Paris med aktiviteter. Här finns ikoniska sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen och Sacre-Coeur. Ja, listan kan göras bra mycket längre än så och det är verkligen något speciellt med atmosfären och stämningen i Paris som bara måste upplevas. Ta en shoppingtur längs berömda Champs-Élysees, njut av en lunch i det charmiga konstnärskvarteret Montmartre eller strosa runt längs de fashionabla gatorna i Marais. 

Det hyllade franska köket

Är det något fransmännen är speciellt stolta över, så är det den franska maten. Det franska köket är ett av de mest hyllade och mest populära i världen. Den franska matkonsten är väldigt varierat och spelar en stor roll i landets kulturarv. Några klassiska maträtter du bör testa på när du är på plats är Soupe á l’oignon (löksoppa), Boeuf bourguignon, Moules Mariniéres, Bouillabaisse och Coq au vin. Runt om Paris finns flera Michelin-krogar att besöka som levererar mat i absoluta världsklass.

Le Golf National – en av världens bästa banor

Det finns många högklassiga och spelvärda banor som ligger i närheten av Paris. Vill man testa på det allra bästa? Då ska man besöka Le Golf National. Här finns två 18-hålsbanor som håller allra högsta klass. 2018 stod anläggningen värd till Ryder Cup, en av världens största tävlingar. Att spela här kostar så klart en slant, men det finns gott om andra bra banor du kan spela som inte kostar skjortan. Två bra andra alternativ är Golf De Saint Cloud och Golf De Saint Nom La Breteche.

Så fungerar golfresor till Frankrike under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Frankrike här

Det är smidigt att ta sig till Paris och du flyger hit på strax under tre timmar. Det går direktflyg från både Arlanda, Landvetter och Kastrup i Köpenhamn.