Costa Navarino i Grekland – 4 golfbanor, 5 hotell och 14 restauranger 

Costa Navarino golf i grekland

Peloponnesos är en av Grekland allra vackraste platser – här hittar du också landets bästa golfanläggning.

Traditionellt sett kanske inte Grekland är det första landet man tänker på när det kommer till golf. Men den gamle grekiska sjökaptenen Vassilis C. Constantakopoulos har fått oss att börja tänka om. Han är nämligen hjärnan bakom Greklands enda riktiga superanläggning när det kommer till golf: Costa Navarino.

Fyra banor i toppklass

Constantakopoulos hade en dröm om att återvända till halvön Peloponnesos för att bygga den ultimata semesteranläggningen med golf, boende och nöjen i fokus. Drömmen blev sann och i dag är Costa Navarino en av världens allra bästa golfanläggningar och har redan fått utmärkelser som till exempel “Golf Resort of the Year”.

Här finns nämligen hela fyra golfbanor som håller absolut toppklass: The Dunes Course, Bay Course, International Olympic Academy Golf Course och Hills Course. Banorna är designade av storheter som José Mará Olazábal, Robert Trent Jones Jr och Bernhard Langer vilket säger en hel del om kvaliteten. I kombination med bandesignen och det fantastiska läget på Peloponnesos är detta en upplevelse utöver det vanliga och ett perfekt val när det kommer till golfresa.

Costa Navarino golf i Grekland foto:Costanavarino.com

Hotell

Men visst krävs det lite mer än bara bra golfbanor för att man ska vara en av världens bästa anläggningar. Här är allt annat av högsta kvalitet också. Totalt finns det fem olika hotell att välja på när man kommer hit. Här kan du bo i allt från lägenheter till sviter. Oavsett vad som faller dig i smaken lär du inte bli besviken. På hotellen finns självklart också mycket annat att ta del av och hitta på. Varför inte spela lite tennis, ta ett dopp i poolen eller koppla av med lite spa mellan golfrundorna.

Restauranger

Oavsett vilket hotell du väljer att bo på kommer du ha gott om valmöjligheter när det kommer till middag. På bara Navarino Dunes finns hela 14 (!) restauranger att välja mellan. Här finns allt från fine-dining till lite lättare käk.