Bästa knepen för att hitta billiga flygstolar

Sugen på en golfresa i höst – som inte kostar skjortan? Här är bästa knepen för att hitta billiga flygbiljetter.

Säsongen börjar lida mot sitt slut på många platser i Sverige, men golfåret behöver inte vara slut för det. Vad sägs som en veckas golf i Spanien, Thailand, Grekland, Cypern eller Turkiet i höst? Jag vet, det låter inte alls dumt! Här är de bästa tipsen om hur du hittar billiga flygbiljetter inför resan.

Ta hjälp av prisjämförelsesajter

Förr i tiden gick man till en resebyrå för att boka utlandsresa, nuförtiden är en flygstol bara några klick bort. När man ska boka resa online finns det många bra prisjämförelsesajter att ta hjälp av. Sajter som Skyscanner, Momondo, Google Flights och andra jämför priserna från olika flygbolag och sajter. Därför blir det enkelt att hitta de bästa och mest prisvärda erbjudandena.  

Boka enkelresor

Det är oftast smidigast att boka tur- och returbiljetter direkt, men det är inte alltid billigast. Genom att boka två enkelresor istället har du möjlighet att hitta de allra bästa priserna på olika flygbolag istället.

Flexibilitet

Har du möjlighet att vara flexibel när det kommer till resedatum kan du spara mycket pengar. När folk reser iväg på weekendresor är fredagar och söndagar de vanligaste resdagarna. Men statistik visar istället att tisdagar och lördagar är de billigaste dagarna att flyga på. Lite flexibilitet kan med andra ord ge gott om pengar över. Vill du spara ännu mer? Då ska du sikta på att flyga mellan klockan fem och sju på morgonen eller efter klockan åtta på kvällen, detta då dessa tider oftast är billigare. 

Håll koll på flygbolagen

Följ flygbolag på sociala medier, skriv upp dig på nyhetsbrev och spana efter erbjudanden. Många flygbolag och bokningssajter lanserar ständigt nya kampanjer och exklusiva erbjudanden. Därför kan det vara smart att hålla koll på dessa för att få tillgång till bästa dealen.