10 golfbanor med det där lilla extra

golf kruger national park

Det finns banor som har det där lilla extra som du bara måste spela om du får chansen. Från New Jersey till Kina, här är tio golfbanor du bör spela innan du dör.

Kauri Cliffs – Mautari Bay, Nya Zeeland

Utsikten, kvaliteten, omgivningen, utmaningen – Kauri Cliffs har allt. Här bjuds du på hisnande vyer längs de spännande och välplanerade hålen. 

Pine Valley Golf Club – USA

Pine Valley är världsberömd och prisad för kvaliteten och utmaningen. Den anses vara en av världens bästa och det är väl värt att tömma sparkontot för en runda här.

Pebble Beach Golf Links – USA

Det finns få platser som är så inspirerande som Pebble Beach Golf Links i Kalifornien. Golfbanan är en av hela världens mest kända och ligger vackert vid Stillahavskusten med de dramatiska klipporna.

Mission Hills Golf Club – Kina

Enligt Guinness World Records är det här världens största golfklubb. Totalt finns det tolv 18-hålsbanor som håller otroligt hög kvalitet. Anläggningen ligger på den vackra ön Hainan där det bergiga landskapet ständigt är närvarande.

Royal County Down – Nordirland

Anses vara en av de mest utmanande banorna i Storbritannien och är en rejäl utmaning för alla som tar sig an en runda här. Håller du dig inte på fairway här kommer du få stora problem. Men en rejäl utmaning har väl aldrig skadat?

Muirfield Village Golf Club – Skottland

Muirfield Village Golf Club är kort och gott historisk mark. Klubben är också hem för världens äldsta golfsällskap som har ett lika hemligt rykte som frimurarna. Förutom detta är det också en otroligt imponerande golfbana.

Leopard Creek – Sydafrika

Leopard Creek är inte för dig som är skraj för vilda djur. Banan gränsar nämligen till Kruger National Park och får ofta besök av både krokodiler, bufflar, flodhästar, elefanter och giraffer vilket gör att golfrundan nästan känns som ett safari.

St Andrews – Skottland

St Andrews eller ”The Home of Golf” som banan kallas är minst sagt legendariskt. Banan är över 500 år gammal och utstrålar år efter år en klassisk sofistikerad elegans som man helt enkelt bara hittar här.

Royal Melbourne Golf Club – Australien

Här får du en helt unik golfupplevelse på södra halvklotets bästa bana. Banan är spektakulär och är en rejäl utmaning som definitivt kommer att testa dig både fysiskt och psykiskt.

Nirwana Bali Golf Club – Indonesien

Banan ligger längs den dramatiska kustlinjen bland välskötta trädgårdar och balinesiska risfält. Tre av hålen spelas till och med på Indiska oceanens klippor där du får en magnifik utsikt.