Video: Proffsens värsta (!) golfslag 2021

golfslag

På touren bjuds det ofta på spektakulära inspel, spikraka drives och mästerliga bunkerslag. Men golf kan vara svårt – även för de allra bästa. Här är proffsens värsta golfslag 2021.

Golf är en sport där det går upp och ner. Det finns dagar när det känns som att precis allt stämmer i spelet. Man sätter utslagen mitt i fairway, träffar green på nästan varenda inspel och sänker de där puttarna som man kanske annars tenderar att missa.

Sen kommer det dagar där det är precis tvärtom. Bollen tycks dra sig ut i skogen på utslagen, närspelet fungerar inte alls och det blir koppsnurr ut på puttarna. När man har tuffa dagar på golfbanan kan det vara skönt att veta att det är likadant för alla golfare, även proffsen.

Man är van vid att se proffsen briljera ute på banan och det kan ibland kännas som att de knappt missar ett slag. Men, så är det självklart inte. Även om de dåliga dagarna ute på golfbanan är färre för proffsen, så finns det dagar där de också har det tufft. Här är proffsens värsta golfslag från i fjol. I videon ser man bland annat missar från världsstjärnor som Rory McIlroy och John Rahm. Dessutom syns svenske Henrik Stenson med några slag som han förmodligen helst vill glömma.