Här är 9 svenska kändisar som golfar

Golfkändisar

De syns oftast i tv-rutan eller på stora arenor ute i världen, men på fritiden är det många svenska kändisar och idrottsstjärnor som mer än gärna tillbringar tid ute på golfbanan. Här är några av dem!

Prins Daniel 4,3 hcp – Ekerum Golfklubb

Är man Ölands bästa golfklubb är det klart att man ska ha kunglig touch på medlemsregistret. Prins Daniel är en väldigt stor golfälskare och är dessutom riktigt bra. 

Peter Forsberg 9,1 hcp – Veckefjärdens Golf Club

Förr om åren var Peter Forsberg en av världens allra bästa ishockeyspelare och han har både OS-guld, VM-guld och Stanley Cup på meritlistan. Efter karriären passar han på att spela mycket golf och har imponerande 9,1 i handicap.

Frida Karlsson 29,9 hcp – Sollefteå Golfklubb

Frida Karlsson är en av världens bästa längdskidåkare och ett stort medaljhopp inför OS i Peking nästa år. Under sommarhalvåret varvar hon gärna träning med att spela några rundor på fina Sollefteå Golfklubb.

Armand Duplantis 13,7 hcp – GolfUppsala

”Mondo” hoppar inte bara högt, han är en ganska hyfsad golfare också. I Sverige har han sin bas i Uppsala och han passar gärna på att spela några rundor när han får tid.

Steffo Törnquist 14,4 hcp – Fågelbro Golf & Country Club

Till vardags syns Steffo Törnquist ofta i tv-rutan där han är programledare för Nyhetsmorgon. Vid sidan av jobbet spelar han gärna en runda golf på Fågelbro ute på Värmdö.

Kristin Kaspersen 20,5 hcp – Sandnäset

Den folkkära programledaren har varit ett ständigt återkommande inslag i tv-rutan i runt 30 år. Förutom att hon är otroligt skicklig på sitt jobb är hon dessutom en duktig golfare.

Thomas Ravelli 17,6 hcp – Chalmers Golfklubb

Ravelli blev nationalhjälte när han var med och förde fram Sverige till brons i VM 1994. Fotbollskarriären avslutade han nu för många år sedan men han håller fortfarande igång med golfen där hans hemmaklubb är Chalmers GK.

Susanna Kallur 19,5 och Jenny Kallur 16,4 hcp – Falun-Borlänge Golfklubb

Systrarna Kallur har sedan några år tillbaka avslutat sina framgångsrika friidrottskarriärer. Men sportintresset håller i sig och båda är medlemmar på Falun-Borlänge GK.

Hans Mosesson 22,9 hcp – Kungsbacka Golfklubb

Skådespelaren och musikern har en lång och gedigen meritlista bakom sig. Han gjorde dessutom rollen som ICA-Stig i hela 13 år. Han är dessutom en golfentusiast och tillbringar en hel del tid på Kungsbacka Golfklubb.