Sex böcker varje golfare bör läsa

golfböcker

Kan inte du heller sluta tänka på golf? Tur då att det finns mängder med bra golfböcker att läsa när du inte är ute på banan. Här är sex väldigt läsvärda böcker om golf som du borde ha hemma i bokhyllan.

The Greatest Game Ever Played – Mark Frost

Skönlitterär bok baserad på en sann historia. Boken handlar om hur Francis Ouimet 1913 blev historisk när han som första amatörspelare vann proffstävlingen US Open. Väldigt läsvärd och boken har också blivit film på senare år med Shia LaBeouf i huvudrollen.

The Big Miss: My Years Coaching Tiger Woods – Hank Haney

Hank Haney var Tiger Woods tränare i sex år. Under denna perioden vann Tiger Woods sex majortitlar. Med det facitet har Hank Haney en hel del att både berätta om och lära ut i den här boken. 

The Bogey Man: A Month on the PGA Tour – George Plimpton

Är du ute efter ett gott skratt? Då bör du läsa The Bogey Man. Vad händer egentligen när en vardagsmotionär hamnar bland proffsen på touren? Ja, det blir komedi av det hela. Otroligt läsvärd bok som innehåller möten med legendarer som Arnold Palmer, Dow Finsterwald och Walter Hagan.

Golf is Not a Game of Perfect – Bob Rotella

Golf kan till stor del vara en mental kamp. Det är lätt att man börjar hänga med huvudet om det går dåligt. I den här boken av den mentala gurun Bob Rotella får du tips om det mentala spelet ute på golfbanan.

Golf in the Kingdom – Michael Murphy

Golf in the Kingdom är en roman från 1971 som handlar om en ung resenär som av en slump möter en mystisk golfexpert på det skotska höglandet. En spännande berättelse som sålts i över en miljon exemplar och blivit översatt till 19 språk.

Ben Hogan’s Five Lessons: The Modern Fundamentals of Golf – Ben Hogan

Ben Hogan var en riktig golflegendar som under sin livstid vann mängder med tävlingar och dessutom blev invald i World Golf Hall of Fame. Under karriären samlade han på sig mängder med tips och erfarenheter som du kan ta del av i den här boken.

Mer från Nyheter