Så otroligt långt slår världsmästaren i longdrive

längst utslag longdrive

Hur långt behöver man egentligen slå för att bli bäst i världen? Tysken Martin Borgmeier knep världsmästartiteln förra veckan med ett otroligt långt slag.

Longdrive-VM är ett mästerskap som avgörs varje år. Tävlingen går kort och gott ut på att slå en drive så långt du bara kan. Finalen i årets världsmästerskap anordnades i Mesquite, Nevada, och blev till en riktig rysare. 

128 av världens allra främsta deltog i årets upplaga. En efter en åkte under dagen ut tills det bara var två kvar: Tysken Martin Borgmeier och golfstjärnan Bryson DeChambeu. Dechambeu tog sig vidare till finalen med minsta möjliga marginal när han via sitt sista slag i semifinalen kvalificerade sig till den stora finalen.

390 meters-raket i finalen

Väl där tog det dock stopp för amerikanen. I finalen fick Martin Borgmeier på en riktig raket på 390 meter vilken räckte för att bärga titeln. Bryson DeChambeu nådde som bäst 371 meter i finalen. Det var dock en förbättring jämfört med förra året då han slutade sjua. Efter tävlingen valde Borgmeier att hylla sin långtslående konkurrent.

– Jag skulle inte vara här, eller ingen av oss skulle vara här med den teknologiska utvecklingen vi har haft om inte en kille kommit in för ett år sedan och gjort sporten till vad den är idag. Och den killen är Bryson Dechambeu.

Se hela finalrundan i klippet nedan.