Galna golfutmaningen – pricka en minimal fairway

golfutmaning smal fairway

De bästa spelarna i världen brukar inte ha några större problem med att pricka fairway på sina utslag. Men hur går det egentligen att träffa en fairway som är smalare än en meter? Det fick tre av världens bästa spelare testa på!

Finns det egentligen någon bättre känsla än att pegga upp på första hålet för att sedan slå ut en spikrak drive som landar mitt i fairway? Knappast! 

Att landa på fairway efter utslaget är något som alla golfare klarar av. Vissa dagar när allt flyter på känns det nästan som man inte kan missa den. Sen kommer dagar när alla bollar tycks dra sig ut i skogen. 

För golfproffsens del är det knappast en anomalitet att bollen hamnar på fairway. Amerikanen Collin Morikawa är en av de som ligger i topp när det kommer till antalet fairwayträffar. Hittills i år har han en träffprocent på runt 78% där han prickat 91 av 116 fairways. 

Men hur enkelt är det egentligen för Morikawa att pricka en fairway som är en yard bred? Inför Abu Dhabi HSBC Championship fick amerikanen, tillsammans med Rory McIlroy och Tyrrell Hatton, utmaningen att pricka den närmast minimala fairwayen på Formel 1-banan i Abu Dhabi. Det var en utmaning som till och med de här världsspelarna fick kämpa en hel del med. 

Mer från Nyheter