Fem golfdokumentärer du bara måste se

golf dokumentärer

Kan du inte få nog av golf? Tur då att det finns mängder med bra att spana in på tv:n. Här är fem golfdokumentärer som du bara måste se.

Tiger (2021)

Tiger film

Tiger Woods är som bekant en av golfhistoriens allra största genom tiderna. Han har vunnit hela 82 gånger sedan han började tävla på PGA-touren 1996. Av dessa är 15 majorsegrar vilket gör honom till en av de mest framgångsrika golfarna genom tiderna. Men vid sidan triumferna på golfbanan har det stormat kring Tiger Woods vid flera tillfällen. Tiger är en banbrytande dokumentär i två delar om hans liv, framgångar och skandaler. Dokumentären innehåller exklusiva intervjuer och filmer som fram tills nu inte setts av allmänheten.

The Founders (2016)

Founders golf dokumentär

The Founders handlar om en grupp banbrytande kvinnor som bestämde sig för att visa världen att golf också är en sport för kvinnor. De var aktiva i en tid då amerikansk kultur hindrade kvinnor från att utöva sporter som ansågs vara ”manliga”. Damgolfen skulle inte vara där den är i dag utan de här kvinnorna.

Loopers: The Caddie’s Long Walk (2019)

Loopers golf dokumentär

I dag råder det inget tvivel om att caddien spelar en vital roll för proffsen ute på touren. Man kan se caddien som en allvetande guide för spelarna när de spelar. Så har det dock inte alltid varit. Loopers är en dokumentär om den långa och intressanta historien som caddies inom golfen. Den innehåller mängder med intervjuer från olika kända caddies och golfare. En spännande dokumentär och insikt i hur livet som caddie är.

Uneven Fairways (2009)

Uneven fairways golf dokumentär

Uneven Fairways är en dokumentär berättad av filmstjärnan Samuel L. Jackson. Den tar upp historien om de afroamerikanska golfare som banade vägen för framtida golfstjärnor genom att stå upp för sina rättigheter. Dokumentären innehåller intressanta intervjuer från golfarna när de återberättar den dramatiska förändringen inom sporten under de senaste 100 åren.

The Short Game (2013)

The short game golf dokumentär

I denna dokumentären får vi följa några av världens bästa juniorer som samlas för att tävla på VM för juniorer i North Carolina, USA. Dokumentären blev en riktig favorit på flera filmfestivaler.

Mer från Nyheter