De 5 roligaste golfklippen i filmhistorien

happy gilmore

Visste du att det finns mängder av roliga filmklipp från golffilmer? Vi har samlat en lista med de allra roligaste scenerna från spelfilmer som handlar mer eller mindre om golf. 

I Love You, Man, 2009

Humorgeniet Jason Segel briljerar scenen som är en dubbeldejt från helvetet. Hans karaktärs bästa kompis, spelad av Paul Rudd, har en härlig dejt med sin flickvän, Rashida Jones. Segel själv får golfbollen rakt på vaden av en dejt som han inte klickar med. Att hon sedan blir stressad och det blir dålig stämning på banan gör det inte bättre. Man vrider sig av skratt när Segel skriker ”Det här är min mardröm”.

Den ofrivillige golfaren, 1991

Golfreglerna säger att det är en dödssynd att störa när någon svingar. Det händer absolut i det här klippet. Allra roligast är när golfaren skyller ifrån sig och är en riktigt dålig förlorare. Den klassiske Den ofrivillige golfaren förtjänar att ses om många gånger. 

Happy Gilmore, 1996

Komikern Adam Sandler gör allt rätt i den här scenen i klassikern Happy Gilmore från 1996. Roliga repliker, ett aktivt minspel och framför allt en fantastisk men udda teknik. Den bästa repliken är när Sandlers karaktär Gilmore säger att han tycker att det är lättare att slå en hole-in-one än att putta. 

Sideways, 2004

I den här scenen händer allt. Paul Giamatti spårar ur totalt i den här klassiska filmen, och frustrationsnivån är total. 

The Caddyshack, 1980

Kan The Caddyshack vara den mest citerade golffilmen någonsin? Troligtvis! Caddyshack, eller Tom i bollen som den heter på svenska, har fått en legendarisk status inom genren. En av favoritscenerna är när Bill Murray får vara just Bill Murray. Tydligen ska han ha improviserat hela den här scenen, vilken kallas Cinderella Story. Oslagbar!