Smarta tipsen för att bli av med hooken

hook golf tips

Hooken är vanligt förekommande hos många golfare. Men hur blir man egentligen av med den? Här är några bra tips som hjälper dig att bota hooken.

En hook betyder att du som högerspelare skruvar bollen kraftigt åt vänster och att du som vänsterspelare skruvar bollen kraftigt åt höger. Hooken är mest vanligt förekommande vid utslag med till exempel driver och resulterar ofta i att bollen hamnar långt ut i skogen eller vattnet. En hook är helt enkelt något man oftast inte vill ha då det kostar slag. Här kommer därför några smarta tips för att bli av med hooken.

Tänk på greppet

Greppet man tar om klubban påverkar ofta bollträffen. Hookar man slaget är ofta greppet högerroterat eller mycket till höger. Känner man att högerhanden hamnar nästan på undersidan är det stor risk att bladet blir stängt och att bollen får en hook.

För att undvika detta är det smart att vrida båda händerna åt vänster en aning. Detta gör att man kommer rakare mot bollen och att man får en bollträff med rakt blad.

Klubban kommer för mycket bakom dig

Det andra man ska se över är att klubban och klubbhuvudet inte kommer för mycket bakom dig i nedsvingen. Om så är fallet färdas klubban mer inside och roterar igenom vilket ofta genererar skruven på bollen man inte vill ha.

Ett tips för att förhindra detta är att använda sig av en siktpinne, klubba eller liknande. Lägg ner den på marken framför dig när du står på rangen eller på träningsområdet. Försök få en sving som kommer ner brant mot siktpinnen. Vänster axel och vänster höft ska rotera mycket vänster. Har man en bra rotation så kommer klubban och klubbhuvudet gå mer rakt mot bollen. Undvik helt enkelt att svinga för mycket höger då klubban kommer för mycket bakom dig.

Testa dessa två enkla knep så kommer du förhoppningsvis att slippa hooken ute på banan vilket garanterat kommer att hjälpa dig att förbättra dina resultat på banan.