Så håller du nere kostnaderna för golf

kostnader golf

En del kanske drar sig från att prova golf för att de hört att det är en dyr sport. Men du kan faktiskt spela golf ganska billigt med ett par enkla knep. 

Begagnade golfklubbor istället för nya

Andrahandsmarknaden för golf växer hela tiden och idag går i princip vad som helst att köpa begagnat och till ett lägre pris. Golfklubbor är en sån grej. Köp hellre en äldre uppsättning klubbor till en början istället för att gå på de senaste årsmodellerna. Har du dessutom möjlighet ska du alltid prova klubborna innan du köper dem. Då får du känna, klämma och riskerar inte att köpa dåliga kopior. 

Kläder som funkar för golf

Förr fanns tydliga klädkoder inom golfen. Dessa har numera luckrats upp. Du behöver inte nödvändigtvis köpa särskilda golfkläder utan se till att du köper kläder som framförallt sitter skönt och bekvämt. Långbyxor och skjorta med krage kommer du långt med. Kom ihåg golfhandsken också. Den kan du också köpa begagnat. Är det soligt så funkar det alldeles utmärkt med keps. Se till att du packar ner regnkläder också och särskilt om det är ostadigt väder när du ska ut och spela. Golfskor är särskilt anpassade för sporten, men du kan givetvis ha på dig andra skor också. Se till att det är skor med bra grepp bara så att du inte halkar. 

Ta med egen mat och dryck

De allra flesta golfklubbar har restaurang och café där man kan köpa mat och dryck. Även om utbudet ofta är bra, och maten god, så kan du spara pengar genom att ta med din egen matsäck. Annars får du planera så att du äter en måltid innan du kommer ut på golfbanan och nöj dig då med att ta med en frukt, en bit choklad och en vattenflaska. 

Läs på om medlemskap och vad som ingår

När du köper ett medlemskap hos en golfklubb får du ofta bra erbjudanden. Flera golfklubbar har exempelvis greenfeemedlemskap där ofta ett antal greenfee ingår, alltså själva spelavgiften för golfbanor. Du kan spara in pengar på detta och särskilt om du inte kör så många rundor per år i början. Ett greenfeemedlemskap lönar sig ofta beroende på hur många rundor du spelar och annars kan det löna sig att betala för greenfee och vänta med att bli medlem. 

Ha tålamod och låt inlärningen få ta tid

Många nybörjare är ivriga och tar lektioner för att snabbt bli bättre och utveckla sitt spel. Men det kostar ganska mycket och särskilt om man behöver ta många lektioner, vilket ofta krävs eftersom du behöver mycket träning innan du ser tydliga resultat. Det finns många kurser och instruktioner på exempelvis Youtube, så överväg det alternativet istället för att genast betala för lektioner. 

Håll utkik på golfbanan

Alla golfare behöver många bollar med sig ut på golfbanan och även peggar. Genom att vara lite observant och ta med bollhåv kan du hitta bollar i vattenhinder och även bollar som ligger utanför green. Detsamma gäller peggar som du kan hitta vid olika utslagsplatser. Givetvis ska du ta med egna bollar och peggar också, men kom ihåg att den som söker oftast finner.