Så botar du slicen på nolltid

golfsving slice

Alla som har spelat golf vet att det inte alltid går spikrakt. Det är inte ovanligt att man då och då får problem med svingen och börjar skicka ut bollar i skog och vattenhinder. Så här gör du för att undvika det!

Sommar, sol och en runda golf på schemat. Du peggar upp på första hålet och känner på dig att det kommer bli en riktigt bra dag på golfbanan. Men så får du en katastrofstart på rundan och slicar in bollen långt in i skogen. Finns det egentligen något mer irriterande än den där slicen? Men att man slicar bollen är definitivt inget ovanligt. Det händer både nybörjare och proffs. Men hur ska man egentligen göra för att bli av med den? Jo, för att kunna bota slicen måste man först och främst förstå vad det är som skapar en slice.

Klubban kommer utifrån och in

En slice kommer helt enkelt från att du skär bollen. Det som menas med att man skär bollen är att klubba kommer utifrån och in mot bollen. Du träffar alltså inte rakt på bollen utan kommer in i en lite annorlunda vinkel. Det kan kännas som att man gör allt rätt och det kan vara svårt att rätta till felet om man inte har full koll på hur man gör. 

Öppet med axlar och höfter

Nästan alla som har problem med slice står öppet med axlar och höfter. Det vill säga att om man spelar som vänsterspelare så pekar axlarna och höfterna höger om målet, det vill säga öppet. Spelar man från höger så pekar axlar och höfter till vänster om målet. Detta skapar kort och gott en svingstart som är i samma riktning som kroppen. Det vill säga utifrån och in.

Rätta till uppställningen

För att få bukt med slicen måste du helt enkelt ändra uppställningen. Ändra så att axlar och höfter pekar rakt mot själva målet eller nästan lite mer stängt. Ta gärna hjälp av en kompis eller en tränare för att vara säker på att det blir rätt. 

Genom att göra detta kommer du på nolltid skapa en sving som är inifrån och ut istället för tvärtom. Det kommer skapa en bollflykt som kommer kurva mer vänster till höger. Prova det här hemma så kommer du att se skillnad på direkten.