Därför ska du ta en klubba mer vid inspel

golfklubba inspel

När det kommer till inspel är det a och o att hitta rätt längd på slagen. Men det är lättare sagt än gjort att lyckas med rätt känsla och det är ofta bollen landar några meter framför green på grund av fel klubbval. Här är några tips på hur du ska tänka när du gör dig redo för inspel.

100 meter kvar till flaggan och du får till en skön träff med järnklubban. Slaget känns perfekt, men landar i fem meter framför green. Där rök den birdiechansen. Det här är absolut inget ovanligt utan det är snarare ett av de vanligaste misstagen golfare gör ute på banan när det kommer till inspel att man helt enkelt slår för kort.

Det är oftast bättre att slå långt än kort

Och att slå ett inspel för kort är oftast sämre än om man slår det förbi green. Framför green lurar det ofta bunkar eller andra svårigheter som man helst av allt vill undvika. Bakom green brukar är det i många fall bättre läge att rädda upp misstaget. Detta skiljer sig så klart från hål till hål och målet är så klart att landa inne på green, men i många fall är det bättre att gå för långt än för kort. 

Var ärlig mot dig själv över hur långt du slår

Det finns massor av orsaker till att man missar kort. En jättevanlig grej är att många tror att de slår längre än vad de egentligen gör. Då blir det lätt att man väljer fel klubba från början. Sedan kan man träffa bollen dåligt och så vidare vilket också ökar risken att du inte når fram till green. Så se till att ta ordentligt med klubba och var ärlig mot dig själv hur långt du slår för annars kommer du hamna i de här problemen framför green alldeles för ofta. 

Ställ dig på driving rangen

För att lära sig hur långt man slår med respektive klubba bör du ställa dig på driving rangen. Slå ett antal bollar med varje klubba och se hur långt du kommer i snitt med varje slag. Skriv sedan ner på en lapp hur långt du slår med varje klubba och stoppa ner den i bagen. När du sedan hamnar i ett läge där du är osäker är det bara att kika på lappen för att få lite vägledning.