Svensk bana med på internationella topplistan

Bro Hof golf restaurang

Sveriges enligt många bästa bana har fått en plats på ansedda tidningen Golf Digests lista över världens 100 bästa banor utanför USA.

Stadium Course på Bro Hof, strax norr om Stockholm, har länge ansetts vara en av Europas bästa golfbanor. Den är designad av Robert Trent Jones Jr och har stått värd för Nordea Masters på European Tour vid hela fem tillfällen. Banan bjuder på spännande utmaningar för alla typer av golfare och vattnet är ständigt närvarande på denna pärla. Den ligger otroligt vackert till vid Mälarens strand vilket i kombination med kvaliteten på banan gör det här till en golfupplevelse i toppklass.

Plats 36 av 100 på topplistan

Varje år genomför det amerikanska golfmagasinet Golf Digest en ranking över de 100 bästa banorna både i USA och i övriga världen. På listan över bästa banorna utanför USA tar Bro Hofs Stadium Course plats som enda svenska bana. Stadium Course letar sig in på en imponerande 36:e plats med följande motivering:

”Stadium Course på 36-hålskomplexet utanför Stockholm är som en blandning av amerikanska designtrender från mitten av förra århundradet. Det beror mycket på designern, Trent Jones Jr, som är en av de stora arvtagarna av dess arkitektoniska traditioner. Hålen har stora sticksågsbunkrar, bäckar och tydliga landningsområden för att skapa vinklar och möjligheter som kräver beräkning samtidigt som de belönar mod. Hål som nian och trean manar fram samma risk- och belöningsstrategier som Dick Wilson skapat på Bay Hill och Doral. Pete Dyes tankar och landmärken märks tydligt på par 3-hålen sju och 17. Par 5, hål tretton, lindar sig runt en sjö och är som en uppdaterad version av ”Waterloo”, Robert Trent Jones Seniors, berömda par 5-hål på The Dunes Golf & Beach Club i Myrtle Beach”, skriver tidningen som motivering.

Nordirländskt i topp

Toppar listan gör den klassiska banan Royal County Down i Nordirland. Förutom Sverige finns ett annat nordiskt land med på topplistan. Häftiga Lofoten Links i Norge tar plats 44 på listan.